Στάσιμο παραμένει το πρόβλημα των απορριμάτων στην Αίγινα. Ενδέχεται να ζητηθεί η συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού για τη μεταφορά των απορριμματοφόρων..

Χωρίς λύση παραμένει μέχρι και σήμερα το πρόβλημα των απορριμάτων στην Αίγινα, παρά το γεγονός ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έληξε τις απεργιακές της κινητοποιήσεις. Και ενώ οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους και ο ΧΥΤΑ τη Φυλής ανοίγει, η απεργία των πλοίων κρατάει καθηλωμένα και γεμάτα με απορρίμματα τα φορτηγά του Δήμου. Η λύση που είχε συζητηθεί χθες, ώστε να υπάρξει το δρομολόγιο ενός πλοίου που θα μετέφερε τα απορριμματοφόρα, φαίνεται ότι δεν είναι εφικτή. Το ενδεχόμενο το δρομολόγιο να γίνει από τα Μέθανα φαίνεται να εγκαταλείφθηκε λόγω κόστους, αλλά και της μεγάλης απόστασης που πρέπει να καλύψουν τα οχήματα της καθαριότητας. Αυτή τη στιγμή πάντως υπάρχει η σκέψη ή έχουν γίνει επαφές ώστε για τη μεταφορά των απορριμματοφόρων να ζητηθεί η συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού.


Από το ρεπορτάζ του Aegina Portal σήμερα το απόγευμα, φαίνεται ότι η πιο επιβαρυμένη περιοχή είναι αυτή των Αγίων Ασωμάτων και αυτή με τη μικρότερη επιβάρυνση οι Πόρτες. Στο κέντρο της Αίγινας και σήμερα το μεσημέρι, έγινε δρομολόγιο απορριμματοφόρου, σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί ο όποιος έλεγχος. Παρόμοια είναι η κατάσταση σε Κυψέλη και Σουβάλα, καθώς και εκεί η εικόνα σε κεντρικά σημεία μπορεί να θεωρηθεί καλή (τηρουμένων των αναλογιών) όμως στους εσωτερικούς δρόμους και των δύο περιοχών υπάρχουν συγκεντρωμένες πολύ μεγάλες ποσότητες απορριμάτων και έχουν σχηματιστεί λόφοι από σκουπίδια. Οι γειτονίες και τα νοικοκυριά φαίνεται ότι πληρώνουν περισσότερο από όλους το τίμημα της απεργίας. Σε κεντρικά σημεία του λιμανιού και ακόμη περισσότερο στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο ο όγκος των απορριμάτων είναι πολύ μεγάλος.

ενημέρωση: Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, για το πρόβλημα της μεταφοράς των απορριμάτων, γίνεται σειρά επαφών με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, με την Αντιπεριφέρεια και άλλους φορείς ώστε να εξευρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png