Ξεκίνησε ο ψεκασμός και η αποκομιδή των απορριμάτων..

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο ψεκασμός στους λόφους των σκουπιδιών που έχουν δημιουργηθεί στην Αίγινα, μετά από την πολυήμερη απεργία της ΠΝΟ και τις καταλήψεις στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Ο ψεκασμός γίνεται από ιδιωτική, πιστοποιημένη εταιρία, αφορά απολύμανση και μικροβιοκτονία και πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη της επόπτριας Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αίγινας κυρίας Σοφίας Χατζίνα. Σε ένα από σημεία του νησιού όπου η συγκέντρωση των απορριμάτων είναι τεράστια, στο προαύλιο του Ορφανοτροφείου, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες. Η αποκομιδή των απορριμάτων έχει ξεκινήσει σταδιακά σε πολλά σημεία του νησιού, όμως θα χρειαστούν μέρες μέχρι η φυσιολογική εικόνα της πόλης και της περιφέρειας να αποκατασταθεί.


Σημειώνουμε ότι ανάμεσα στα σημεία που ψεκάζονται υπάρχουν και μερικά ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως ο λόφος των απορριμάτων που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο Λιβάδι, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές. Η επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αίγινας κυρία Σοφία Χατζίνα, μας ενημέρωσε για τον τρόπο που θα γίνει ο ψεκασμός κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων. Αναλυτικά στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png