Ανάγκη για ορθολογική διαχείριση μπαταριών και ηλεκτρονικών συσκευών και πρόταση για την ανακύκλωση τους. .

Το πρόβλημα με τις μπαταρίες που όταν καταστραφούν πετιούνται οπουδήποτε δεν είναι καινούργιο και δυστυχώς παρουσιάζεται συχνά, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης τους. Σε αντίθεση με τα οικιακά απορρίμματα, τα απορρίμματα της τεχνολογίας μπορούν να δημιουργήσουν σημαντική βλάβη στο περιβάλλον, με αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Στην Αίγινα, η διαχείριση αυτών των αντικειμένων δεν είναι ικανοποιητική, ούτε βασίζεται πάνω σε ένα αναπτυγμένο στρατηγικό σχεδιασμό. Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της περιόδου που υπήρχαν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στην περιοχή του Λεοντίου και μάλιστα μερικές δεκάδες μέτρα από τη δεξαμενή του νερού, εντοπίστηκαν δεκάδες πεταμένες μπαταρίες, κινητά τηλέφωνα, μέχρι και μία εξαιρετικά επικίνδυνη, για τα υλικά που περιέχει, crt οθόνη. Αν και η ανταπόκριση της υπηρεσίας καθαριότητας ήταν άμεση, καθώς απομάκρυνε τα υλικά, το πρόβλημα παραμένει.


Στις αρχές Απριλίου, μία μεγάλη επιχείρηση στο λιμάνι της Αίγινας, αποκάλυψε έναν τεράστιο όγκο μπαταριών που είχαν πεταχθεί στον πυθμένα, βλάπτοντας, άγνωστο σε τι βαθμό, το υποθαλάσσιο περιβάλλον. Στην Αίγινα η συλλογή των μπαταριών μικρού μεγέθους γίνεται από την εταιρία "Αφής", που έχει τοποθετήσει δοχεία για την απόρριψή τους σε 35 σημεία του νησιού. Οι επιχειρήσεις της Αίγινας που δραστηριοποιούνται γύρω από παρεμφερείς κλάδους, φροντίζουν για την ανακύκλωση μπαταριών και κινητών τηλεφώνων. Το πρόβλημα όμως παραμένει με τις μεγαλύτερες σε όγκο συσκευές, όπου η διαχείριση για την συλλογή και την προώθησή τους για ανακύκλωση είναι ανύπαρκτη, τουλάχιστον σε ένα οργανωμένο επίπεδο διαχείρισης τους. Για το ζήτημα και μέσα από ρεπορτάζ, προέκυψε μία πρόταση από εργαζόμενους στην ανακύκλωση, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να οριστεί ένα σημείο κοντά στο κέντρο της Αίγινας, όπου οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούσαν να φέρνουν οι ίδιοι τις άχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές, για μια περίοδο που θα διαρκέσει έναν μήνα. Με αυτόν τον τρόπο οι ιδιώτες ή οι επιχειρήσεις της Αίγινας θα μπορούσαν να απαλλαχτούν από συσκευές που είναι άχρηστες και συχνά γίνονται επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Όταν η περίοδος που έχει οριστεί για τη συλλογή ολοκληρωθεί, τότε όλες οι συσκευές που θα έχουν συγκεντρωθεί θα μεταφερθούν από ειδικευμένη εταιρία για ανακύκλωση. Η δράση έχει όλες τις προοπτικές ώστε να είναι επιτυχημένη, μένει μόνο να γίνει πάρει μία επίσημη μορφή, ως πρόταση προς το Δήμο Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png