Μεγάλη πυρκαγιά στη χωματερή του Λεοντίου.

Μεγάλη εστία φωτιάς ξέσπασε σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει λίγο μετά τις 07:00, στο χώρο της "Πασπάρας", στο Λεόντι, που χρησιμοποιείται από την αρχή του καλοκαιριού ως χωματερή. Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή δημιούργησαν εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για την εξέλιξη του περιστατικού. Πυκνοί καπνοί κάλυψαν γρήγορα ένα μεγάλο μέρος του Λεοντίου. Η φωτιά ήταν εμφανής από χιλιόμετρα μακριά. Τα υλικά τα οποία καίγονταν ήταν ιδιαίτερα εύφλεκτα: ξερά χόρτα, κλαδέματα, διάφορα παλιά ξύλινα αντικείμενα, στρώματα, αλλά και διάφορα άλλα απορρίμματα σε μικρότερες ποσότητες, δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η φωτιά να εξελιχθεί γρήγορα.


Στο στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκε μετά τις 07:30 όχημα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας με έναν άνδρα, το οποίο δεν επιχείρησε, ενώ στις 08:52 έφτασε και δεύτερο. Μετά το πρώτο μισάωρο της πυρκαγιάς στον παραλιακό δρόμο, απέναντι από το σημείο του περιστατικού δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα από οδηγούς, που είτε ήθελαν να περάσουν, είτε σταματούσαν για να δουν τι συμβαίνει.

Videos με αμοντάριστα πλάνα από το ξεκίνημα της πυρκαγιάς.

{magictabs}|||| Video 1::

|||| Video 2::

{/magictabs}

Η ένταση της φωτιάς μετριάστηκε σταδιακά μετά τις 9:30, ενώ μετά τις 10 είχε περιοριστεί σε κάποιους λόφους από τεμαχισμένα κλαδέματα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής έριξαν νερό περιορίζοντάς την. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς οι περίοικοι αγωνιούσαν για την εξέλιξή της και φυσικά για το αν θα μπορούσε να επεκταθεί σε κατοικημένη περιοχή, από τις στάχτες που μεταφέρονταν από τον αέρα. Επίσης, δεν έκρυψαν την οργή τους για αυτό που συνέβη, καθώς είχαν γίνει πολλές διαμαρτυρίες από φορείς της περιοχής, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί από αυτούς έτρεχαν αλλόφρονες στα υψώματα και κοιτώντας τη φωτιά προσπαθούσαν να ξορκίσουν το κακό που μετέφερε ο δυνατός βοριάς.

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά εδώ.

Ο Δήμος της Αίγινας δημιούργησε μία παράνομη χωματερή στο Λεόντι, επιλογή που έδειξε ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί. Τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς θα μπορούσαν να είναι τραγικά για την περιοχή και τους κατοίκους της. Η επόμενη μέρα θα δείξει αν θα μπορέσει να διαχειριστεί και με ποιους τρόπους, τις συνέπειες αυτής της επιλογής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png