Επανέρχονται τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμάτων. Τα απορριμματοφόρα δεν κάνουν δρομολόγια λόγω έλλειψης καυσίμων. .

Επανέρχονται και πάλι τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμάτων, καθώς τόσο σε κεντρικά σημεία του νησιού όσο και στην περιφέρεια εμφανίστηκαν και πάλι λόφοι από σκουπίδια. Το πρόβλημα έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες δύο - τρεις ημέρες. Αυτή τη φορά το πρόβλημα στην αποκομιδή δεν οφείλεται ούτε σε κλείσιμο της χωματερής, ούτε στην απεργία της ΠΝΟ, αλλά στην αδυναμία του Δήμου Αίγινας να προμηθευτεί πετρέλαιο λόγω των σοβαρών οικονομικών του προβλημάτων.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του σωματείου των εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αίγινας κύριο Δημήτρη Κομματά, μας ενημέρωσε ότι τις τελευταίες τέσσερεις ημέρες δεν υπάρχει πετρέλαιο για να κινηθούν τα οχήματα του Δήμου. Κατά συνέπεια οι υπάλληλοι της καθαριότητας δεν μπορούν να κινήσουν τα οχήματα ώστε να προχωρήσουν στην αποκομιδή των απορριμάτων. Ο κύριος Κομματάς ωστόσο έδωσε μία άλλη, ακόμη πιο σημαντική διάσταση στο πρόβλημα, καθώς όπως υποστήριξε δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι υπάλληλοι διαθέτουν κάποια λίγα χρήματα από το μισθό τους, προκειμένου να αγοράσουν μικρές ποσότητες καυσίμων και να κινήσουν τα οχήματα. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση μόνο ένα μικρό όχημα της υπηρεσία καθαριότητας κάνει δρομολόγια στο κέντρο της Αίγινας, ενώ δεν γίνονται καθόλου δρομολόγια στην περιφέρεια του νησιού.

Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Αίγινας δεν έχουν λάβει ακόμη το μισθό τους, καθώς κανονικά έπρεπε να είχαν πληρωθεί χθες Πέμπτη. Είναι άγνωστο αν αυτό το ζήτημα θα μπορέσει να λυθεί σήμερα ή οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν από την ερχόμενη εβδομάδα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png