Επανέρχεται το ζήτημα του parking στο πάρκο της "Παναγίτσας". Τσουχτερά πρόστιμα έως 80 ευρώ καλούνται να πληρώσουν κάτοικοι της Αίγινας.

Με τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν τα 80 ευρώ επανέρχεται το ζήτημα του parking στο πάρκο της "Παναγίτσας". Χθες του Αγίου Διονυσίου, δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που αποφάσισαν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα όπως λένε οι ίδιοι οι μπάρα που υπάρχει στην είσοδο του πάρκου ήταν ανεβασμένη. Υπέθεσαν λοιπόν ότι το parking επιτρέπεται. Επιστρέφοντας από τη λιτανεία είδαν το ροζ χαρτάκι της κλήσης να βρίσκεται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους. Ακολούθησε διαμαρτυρία στο λιμεναρχείο. Ακόμη και σήμερα η μπάρα ήταν ανεβασμένη, το πάρκο γεμάτο από αυτοκίνητα, ενώ σε ένα από αυτά είχε κοπεί κλήση (ή τουλάχιστον μόνο σε ένα υπήρχε στο παρμπρίζ η κλήση). Στο χώρο υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν το παρκάρισμα, (το θέμα έχει συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο) ωστόσο η ανοχή που επιδεικνύεται κατά διαστήματα (είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του Aegina Portal από το προηγούμενο Πάσχα) κάνει τους οδηγούς να πιστεύουν ότι το παρκάρισμα επιτρέπεται. Η αγανάκτηση μεταξύ των οδηγών που πρέπει τώρα να πληρώσουν 80 ευρώ είναι έκδηλη, μάλιστα ένας από αυτούς ο κύριος Αλέξανδρος Δημητρίου, μας έστειλε την επιστολή που ακολουθεί:

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το Σάββατο τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, που αποφάσισαν το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο Προστάτη της Αίγινας Αγίου Διονυσίου, να ενισχύσουν με τις αγορές τους τα καταστήματα του κέντρου, αλλά και να πιούν ένα καφέ ή να φάνε σε κάποιο από τα μαγαζιά της παραλίας! Συγκεκριμένα, αφού επέστρεψαν να παραλάβουν τ' αυτοκίνητά τους από τον αύλειο χώρο της μαρίνας, βρήκαν στα παρμπρίζ τους κλήσεις για παράνομη στάθμευση, με πρόστιμο 80 ευρώ, εν μέσω Τρόικας και ΔΝΤ! Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπάρα που βρίσκεται τοποθετημένη στην είσοδο του χώρου, ήταν δεμένη με σχοινί (!!!) και λόγω της εποχής (χειμώνας) εύλογα δημιουργούνταν η εντύπωση στους οδηγούς πως ο χώρος είναι ελεύθερος και δεν υπήρχε πρόβλημα παρκαρίσματος.

Όπως ήταν φυσικό, ο "Χριστουγεννιάτικος μποναμάς" προκάλεσε την οργή των παρευρισκόμενων, που ξέσπασαν σε παράπονα για την αψυχολόγητη ενέργεια και μάλιστα σε ημέρα αργίας και χωρίς τ' αυτοκίνητα να προκαλούν κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία, κατά της Λιμενικής Αρχής (που ήταν αρμόδια σύμφωνα με τ' αναγραφόμενα στις κλήσεις) και κατευθύνθηκαν στο Λιμεναρχείο για την υποβολή των σχετικών ενστάσεων. Εκεί όπως αναφέρθηκε από τον Αξ/κο Υπηρεσίας, την σχετική διαταγή την είχε δώσει ο υπολιμενάρχης, ο οποίος όμως εκείνη την ώρα απουσίαζε κι έτσι οι παραπονούμενοι πολίτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Δευτέρας.

Μετά από κάτι τέτοιες κινήσεις, οι τοπικοί Άρχοντες δεν πρέπει να παραπονιούνται για την μείωση της εμπορικής κίνησης και του τουρισμού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png