"Βοηθήστε μας". Δραματική έκκληση κατοίκων του νησιού. .

Την ήδη κακή ψυχολογία των κατοίκων του από την αρνητική οικονομική συγκυρία, επιτείνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας που υπάρχουν στο νησί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει νερό και να συλλέξει τα απορρίμματα, φέρνει πολλούς επαγγελματίες και κατοίκους τους νησιού στα όριά τους. Το Aegina Portal από το πρωί γίνεται αποδέκτης δεκάδων φωτογραφιών, mms και τηλεφωνημάτων από αγανακτισμένους κατοίκους του νησιού που δεν είχαν νερό ούτε για να πλυθούν.


"Γενάρη μήνα και η Αίγινα είναι στα αζήτητα", μας είπε κάποιος από τους πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας, δηλώνοντας την οργή του για τα όσα συμβαίνουν. Οι κάτοικοι του νησιού νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, καθώς τα προβλήματα στο νερό και την καθαριότητα επανέρχονται ξανά και ξανά και κάθε φορά με δριμύτερο τρόπο, ενώ δεν φαίνεται κάποια λύση που να μπορεί να λειτουργήσει, έστω μεσοπρόθεσμα.

Για το πρόβλημα του νερού εξέδωσε πριν από λίγο δελτίο τύπου ο Δήμος Αίγινας.

Κάνουμε γνωστό στους συμπολίτες μας ότι  το πρόβλημα που υπάρχει με την  έλλειψη νερού στο νησί μας, οφείλεται:

Α) Στην αδικαιολόγητη  διακοπή της υδροδότησης από  τον έναν υδρομεταφορέα στις 19/1/12 και 20/1/12 παρά το γεγονός ότι στο διάστημα από 2/1/12 έως 19/1/12 έχει εισπράξει από το Δήμο μας το ποσό των  96.440,36.

Β) Στο γεγονός  ότι ένα υδροφόρο πλοίο του  δεύτερου υδρομεταφορέα «έπιασε φωτιά» εν πλω.

Γ) Επίσης, σε δύο μεγάλες ζημιές στο κεντρικό δίκτυο τις τελευταίες ημέρες, που  αφαίρεσαν τα όποια αποθέματα  των δεξαμενών υδροδότησης του  Δήμου. Οι ζημιές αυτές που οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου, έχουν τώρα αποκατασταθεί.
Δ) Παρακαλούμε  τους συμπολίτες μας για τον περιορισμό της κατανάλωσης μέχρι την  αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης.

Επίσης, ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας και την συστράτευσή τους για την οριστική λύση του προβλήματος υδροδότησης στο νησί μας, προσπάθεια που η διοίκηση του Δήμου κάνει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Αίγινα 20 Ιανουαρίου 2012


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png