Ξεκίνησε ο καθαρισμός στις παραλίες

aktes-aegina-02Ξεκίνησε ο καθαρισμός των παραλιών στην Αίγινα. Κάθε χρόνο τέτοια περίπου εποχή, ειδικά συνεργεία φροντίζουν για τον καθαρισμό των ακτογραμμών στο νησί, ειδικά εκεί που ο βυθός και

η παραλία είναι αμμώδης. Καθώς η θάλασσα σαν ζωντανός οργανισμός αυτοκαθαρίζεται, νεκρά φυλλώματα από τις ποσειδωνίες που καλύπτουν μια μεγάλη έκταση του βυθού, εκβράζουν στις ακτές αυτά που όλοι μας γνωρίσουμε σαν φύκια. Αυτή η διαδικασία συντελείτε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τη δύναμη που ασκούν σε αυτά τα ρεύματα και τα κύματα, στοιβάζοντας στην ακτή μεγάλες ποσότητες και είναι αναγκαία η χρήση μηχανημάτων για την απομάκρυνσή τους.

Ας μην ξεχνάμε πως στο έργο του καθαρισμού των ακτών στην Αίγινα, συχνά συμμετέχουν εθελοντικά και φορείς του νησιού. Άλλωστε είναι κάτι που όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε. Ένας απογευματινός περίπατος στην αγαπημένη μας παραλία και μια τσάντα απορριμάτων που θα γεμίσουμε κατά την διάρκεια της, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει.

Καταλήγοντας και σύμφωνα με τα στοιχεία για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης από το www.thalassa.gr η Αίγινα έχει πεντακάθαρες θάλασσες! Ας φροντίσουμε όλοι μας, με την ενεργή συμμετοχή μας να παραμείνουν έτσι.