Ασφυκτικό και πάλι το πρόβλημα των απορριμάτων σε κέντρο και περιφέρεια. Επικίνδυνη η κατάσταση με τα κλαδέματα. .

Πολύ κακή είναι η εικόνα που δημιουργήθηκε και πάλι τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο και την περιφέρεια του νησιού, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αίγινας στην αποκομιδή των απορριμάτων. Στο κέντρο της Αίγινας τα συσσωρευμένα οικιακά απορρίμματα δημιουργούν στις γειτονιές και τους κεντρικούς δρόμους εκτός από την κακή εικόνα και δυσάρεστες οσμές, μαζί με τα έντονα παράπονα των κατοίκων και των επαγγελματιών. Παρόμοια κακή εικόνα έχει δημιουργηθεί και στην περιφέρεια του νησιού, ενώ εκεί η κατάσταση εκτός από ανθυγιεινή είναι και επικίνδυνη λόγω του μεγάλου όγκου κλαδεμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις άκρες του δρόμου.


Το ζήτημα τέθηκε και στην αποψινή συνεδρίαση της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής, από μέλη της, επαγγελματίες του τουρισμού και εκπροσώπους φορέων. Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σακκιώτης που παρακολούθησε τη συνεδρίαση απάντησε ότι ακόμη και αν συγκεντρώνονταν δεν θα υπήρχε χώρος για να αποτεθούν. Αυτό ενδεχομένως να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς σε 45 ημέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος, οπότε και απαγορεύεται η καύση τους. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες το νησί επισκέφτηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Δημήτρης Κατσικάρης ο οποίος είχε συνεργασία για το θέμα των απορριμάτων με τη διοίκηση του Δήμου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του άφησε να εννοηθεί ότι η αντιπεριφέρεια θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της αποκομιδής των απορριμάτων, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png