Σεμνό αντίο στη Σούλη Καπράλου.

Στη Μητρόπολη της Αίγινας σήμερα το πρωί, εψάλλη η εξόδιος ακολουθία της Σούλης Καπράλου, σε μία σεμνή τελετή πλαισιωμένη από συγγενείς και φίλους. Με λόγια απλά, γεμάτα  εικόνες από το έργο του Χρήστου Καπράλου και τον τρόπο που η Σούλη Καπράλου υποστήριξε την προβολή του, απηύθυναν αποχαιρετιστήριους λόγους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης ο οποίος ανάμεσα σε άλλα έκανε αναφορά στη νέα πτέρυγα του Μουσείου. Συναισθηματικά φορτισμένη η αναφορά της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης κυρίας Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα, στην προσωπικότητα της εκλιπούσας. Σημείωσε ότι η προκήρυξη του έργου της νέας πτέρυγας θα γίνει πολύ σύντομα, ενώ αντέδρασε άμεσα σε αναφορά του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Στέλιου Κοττάκη σε σχέση με την καταλληλότητα του χώρου και τις προτεραιότητες της πολιτείας, σημειώνοντας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για την υλοποίηση του έργου.

Ψήφισμα του Δήμου Αγρινίου, διάβασε εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγρινίου, σχετικά με την αίθουσα Χρήστου Καπράλου στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, που κατασκευάστηκε για να στεγάσει τα έργα που παραχωρήθηκαν στο Δήμο Αγρινίου και αφορούν την πρώτη καλλιτεχνική του περίοδο. Μίλησε επίσης ο κύριος Άγγελος Δεληβοριάς, διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα όσα ειπώθηκαν από τη συγγραφέα - δημοσιογράφο κυρία Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού και τον κύριο Κωνσταντινίδη, επίσης στενό φίλο. Αναμνήσεις, περιστατικά και στοιχεία τις προσωπικότητας του ζευγαριού.

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, δίπλα στο σύντροφό της, ενώ ο καφές δόθηκε στο ζαχαροπλαστείο "Αιάκειον" στην παραλία της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png