Έμεινε 45 λεπτά αβοήθητος στην άσφαλτο. Το Κέντρο Υγείας δεν είχε οδηγό για το ασθενοφόρο. .

Με τον πλέον τραγικό τρόπο αναδεικνύονται για μία ακόμη φορά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην Αίγινα. Μόνο ερωτηματικά και συναισθήματα οργής μπορεί να προκαλέσει το γεγονός, ότι σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου, με χιλιάδες παραθεριστών να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί, το Κέντρο Υγείας Αίγινας δεν διέθετε οδηγό για το ασθενοφόρο, όταν αυτός χρειάστηκε μετά από περιστατικό τροχαίου ατυχήματος.


Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε σοβαρά στο δρόμο κοντά στην περιοχή των Σαλαμινομάχων. Περαστικοί ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας που έφτασε στο σημείο. Η ώρα περνούσε, αλλά το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας δεν είχε εμφανιστεί. Ο άνδρας αιμόφυρτος παρέμεινε στο οδόστρωμα για περίπου 45 λεπτά. Η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κύρια Αργυρώ Γκαρή, έδωσε εντολή σε έναν από τους άνδρες του τμήματος να  πάει στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να φέρει το ασθενοφόρο αφού δεν υπήρχε οδηγός.

Την ίδια ώρα στο σημείο του συμβάντος κατέφτασε ο ειδικευμένος επιγοντολόγος ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας, ο οποίος εκτίμησε την κατάσταση και παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ συνοδεύει τον τραυματία ακολουθώντας το ασθενοφόρο. Ο τραυματισμένος μοτοσικλετιστής μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας, με οδηγό του ασθενοφόρου αστυνομικό. Ο τραυματίας από το Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκε στο Αττικό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο. Όπως είναι λογικό το συμβάν δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση και αισθήματα ανασφάλειας στους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού, καθώς το πρόβλημα της έλλειψης οδηγού στο Κέντρο Υγείας, επανέρχεται κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού τριημέρου, όπου ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται σημαντικά.