Νέο πρόβλημα με την υδροδότηση της Αίγινας. Ξεμένουν Βαθύ, Σουβάλα, Κυψέλη. .

Ως κατεπείγουσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ενημέρωση από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη, λίγο μετά τις 1 σήμερα τα ξημερώματα, με αφορμή ένα νέο πρόβλημα το οποίο προέκυψε στην υδροδότηση της Αίγινας και θα αφήσει χωρίς νερό το Βαθύ, τη Σουβάλα, την Κυψέλη και ενδεχομένως κάποιες ακόμη περιοχές του νησιού που βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Σάκη Σακκιώτη το ζήτημα προέκυψε όταν δεν επετράπη ο απόπλους σε δύο πλοία που τροφοδοτούν την Αίγινα με νερό. "Το απαγορευτικό αυτό έχει να κάνει με ζητήματα ανανέωσης του ναυτολογίου που δεν έγινε από πλευράς του πλοιοκτήτη και εκ των πραγμάτων τα πλοία αυτά ήταν αδύνατον να φύγουν από το Πέραμα και να έρθουν στην Αίγινα να μας δώσουν νερό".


Ο κύριος Σακκιώτης χαρακτήρισε το "πρόβλημα ως πάρα πολύ μεγάλο" και συμπλήρωσε ότι είχε σειρά επαφών προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Να σημειώσουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, είχε αποστείλει ανακοίνωση με την οποία ζητούσε "οι κάτοικοι της Αίγινας, Κυψέλης και Βαθέος να περιορίσουν τα ποτίσματα λόγω μη επαρκής εισροής νερού εις τις δεξαμενές των ανωτέρω Δημοτικών κοινοτήτων από την περιοχή του Λεοντίου".

Πάντως, ακόμη κι αν τελικά αποδειχθεί εφικτό και επιτραπεί ο απόπλους στις δύο υδροφόρες σήμερα Κυριακή, η αποκατάσταση στην ομαλή υδροδότηση του νησιού δεν αναμένεται πριν το απόγευμα της Δευτέρας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png