Επείγουσα καταγγελία από επαγγελματίες για τη διάβρωση στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. .

Ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά στην Αγία Μαρίνα της Αίγινας. Οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται πάνω στην παραλία εκεί που κάποτε χτυπούσε η τουριστική καρδιά του πανέμορφου τουριστικού μας θέρετρου.

Καθημερινά εμείς και οι επιχειρήσεις μας  πιεζόμαστε από την αύξηση των υποχρεώσεων ζώντας μια δυσανάλογη μείωση της τουριστικής περιόδου. Εκτός από την μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης και την αγωνία για την προσέλκυση και την εξυπηρέτηση τουριστών σε μία πόλη στην οποία δεν έχει ποικιλία επιλογών για την άφιξη ή την μετακίνηση των επισκεπτών της, δεν διοργανώνεται καμία εκδήλωση και εν γένει, αντιμετωπίζει δεκάδες άλλα μικρά ή μεγάλα προβλήματα (τα οποία ίσως αντιμετωπίζουν και άλλα μέρη του νησιού μας), βρισκόμαστε τώρα πια  αντιμέτωποι και με την ίδια την φύση που αντιδρά διαβρώνοντας και εξαφανίζοντας την παραλία μας ενώ στο άμεσο μέλλον δεν αποκλείεται να απειλήσει τα κτήρια μας ακόμα και να τα καταστρέψει.

Έχουμε ντοκουμέντα και φωτογραφίες του πρόσφατου παρελθόντος (10 έτη πριν) που δείχνουν την παραλία μπροστά από τις επιχειρήσεις μας να έχει πλάτος 20 και σε μερικά σημεία 30 μέτρα. Σήμερα η θάλασσα βρίσκεται στα 2,5 μέτρα ενώ το απόγευμα με την μπουκαδούρα εξαφανίζεται μπροστά από το εστιατόριο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» ακόμα και ο υποτυπώδης διάδρομος που υπάρχει αποκόπτοντας την πρόσβαση των τουριστών από την ανατολική πλευρά της πλαζ προς την υπόλοιπη παραλία.

Βλέπουμε την ασχήμια (πέτρες ακανόνιστες, χαλίκια, θαλάσσιες ανεμώνες και αχινοί που δημιουργούν ατυχήματα σε μικρά παιδιά) & προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε με ότι μέσο διαθέτουμε για να περισώσουμε τις εντυπώσεις αλλά δεν μπορούμε με τις απλές δικές μας ιδιωτικές δυνάμεις, να λύσουμε το θέμα της μεταφοράς της άμμου από το δικό μας κομμάτι της πλαζ, αλλού.

Επειδή το θέμα είναι γνωστό (έχει συζητηθεί ήδη με τον τωρινό Δήμαρχο και έχει γίνει και ενημερωτικό ραντεβού με ειδικό μηχανικό) αλλά θέλουμε & πρέπει να επιλυθεί ΑΜΕΣΑ, γι’ αυτό σας αναλύουμε την κατάσταση και σας επισυνάπτουμε το έγγραφο που καταθέσαμε στον Δήμο Αίγινας (ΑΠ 9043/11-7-12) σε μια προσπάθεια γνωστοποίησης του προβλήματος και αντιμετώπισης του από τους αρμοδίους δηλ. το Κράτος.

Γνωρίζουμε ότι εάν & εφόσον οι τοπικοί παράγοντες, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του και η Περιφέρεια έχουν την θέληση και την βούληση να λύσουν το θέμα μπορούν να εκμεταλλευτούν την  ύπαρξη κονδυλίων για ανάλογες περιπτώσεις της αντιμετώπισης δηλ. της διάβρωσης της ακτής και την ανάπλασή της, στα οποία μπορούμε να συμμετάσχουμε.

Οι υπογράφοντες διατηρούμε εφτά (7) επιχειρήσεις από τις παλαιότερες με αγωνία ζητούμε την προσοχή και την βοήθεια από κάθε αρμόδιο, γνωρίζοντας ότι η μη επίλυση αυτού του θέματος που σήμερα απασχολεί μόνο εμάς σε λίγο θα απασχολεί όλο το χωριό.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και περιμένουμε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία.

Με τιμή,
Τζένη Γαλάρη
Αγία Μαρίνα, 18010 ΑΙΓΙΝΑ

Δια λογαριασμό: Λαζάρου Παντελής (Εστιατόριο ΔΙΟΓΕΝΗΣ), Βουδαντάς Ιωάννης (Εστιατόριο ΑΦΑΙΑ), Γαλάρης Θοδωρής (Εστιατόριο ο ΘΟΡΩΡΗΣ), Γαλάρης Νικόλαος (BARRACUDA BEACH BAR), HOTEL OASIS, HOTEL AMMOUDIA-NAUTILUS.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png