1ο νηπιαγωγείο. Πρόγραμμα eTwinning

Το Β' κλασικό τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου Αίγινας φέτος συνεργάστηκε με ένα νηπιαγωγείο της Πορτογαλίας μέσα από τη δράση eTwinning. Το eTwinning είναι ένα ευρωπαικό πρόγραμμα όπου σχολεία της Ευρωπαικής ένωσης συνεργάζονται με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών etwinning.sch.gr .

Το eTwinning έχει ως στόχο τη διασύνδεση των σχολείων της Ευρώπης και αποτελεί από τον Σεπτέμβριο του 2004 μία από τις πολλές δράσεις του προγράμματος eLearning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσω του eTwinning, σχολεία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, και πρόσφατα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, θα υποστηριχτούν στην "αδελφοποίηση" σχολείων μέσω του Internet.

Το θέμα του πρώτου νηπιαγωγείου Αίγινας ονομάζονταν:"Our lives in pictures" και όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί του νησιού ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, μια πολύ καλή συνεργασία. Μέσα από αυτή τη δράση απόκτησαν νέους φίλους που αν και ήταν μακριά, οι μικροί μαθητές έμαθαν πολλά ο ένας για τον άλλον και διαπίστωσαν ότι παρά τις όποιες διαφορές σε θέματα γλώσσας, χρώματος, χώρας έχουν πολλά κοινά που τους ενώνουν. Αποτέλεσμα της συνεργασίας του Our lives in pictures στο online magazine.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png