"Ανθρωπιά ζητάω" λέει ο κύριος Χρήστος. Περιμένει από το Φλεβάρη απάντηση σε αίτημά του στο Δήμο Αίγινας, για οικονομική βοήθεια λόγω τροχαίου ατυχήματος. .

Νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας, ίσως ακόμη χειρότερα, ξεχασμένος. Όχι από τους συμπολίτες του, οι κάτοικοι του νησιού ανταποκρίθηκαν με μια πρωτόγνωρη αλληλεγγύη. Το θυμούνται όλοι από την κατάμεστη αυλή του Λαογραφικού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Ένα τραγούδι για τον Παντελή". Ο πατέρας του Παντελή, από τα τέλη Νοεμβρίου που έγινε το ατύχημα, βιώνει σε κάθε του βήμα την ανυπαρξία της κρατικής αρωγής. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 κατέθεσε αίτηση για οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Αίγινας. Το κείμενο που αιτιολογεί αυτό του το αίτημα είναι το ακόλουθο: "Σας παρακαλώ, ζητώ την οικονομική βοήθεια ή κάποιο ειδικό επίδομα ως κάτοικος αυτού του νησιού, λόγω ασθενείας, τροχαίου ατυχήματος που είχε ο ανήλικος γιος μου και νοσηλεύεται στην εντατική του Ευαγγελισμού από τις 25/11/11 και η νοσηλεία του προβλέπεται παρατεταμένη. Είμαστε δύο άνεργοι γονείς, χωρίς εισοδήματα. Μετά βίας συντηρώ ένα 2ο σπίτι στην Αθήνα για να βρισκόμαστε κοντά στο νοσοκομείο. Έχω όλα τα δικαιολογητικά από το νοσοκομείο και ότι άλλο μου ζητήσετε μπορώ να το καταθέσω".

Η αίτηση ολοκληρώνεται με τη φράση: "Ζητώ η κατάστασή μου να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να εξεταστεί η περίπτωση μου, άμεσα λόγω σοβαρής ασθένειας. Σας καταθέτω το πιστοποιητικό νοσηλείας του". Παρά τις εξαιρετικά σκληρές συνθήκες που βιώνει, ο κύριος Χρήστος διατηρεί την αξιοπρέπειά του στο ακέραιο, όπως και τη δύναμή του προκειμένου να στηρίξει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και φυσικά τον Παντελή. Έξι μήνες μετά, διερωτάται γιατί δεν έχει λάβει μία επίσημη απάντηση από το Δήμο Αίγινας. Διερωτάται επίσης γιατί το αίτημά του δεν προωθήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο κύριο Νεκτάριο Κουκούλη στον οποίο κατατέθηκε η αίτηση. Η απάντησή του ήταν ότι τέτοιες δαπάνες δεν εγκρίνονται πια από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και προσκρούουν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Συμπλήρωσε επίσης ότι υπάρχουν ακόμη 10 τέτοια αιτήματα τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Το αίτημα του κυρίου Χρήστου δεν έφτασε ποτέ μέχρι σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά το γεγονός και ανεξάρτητα από την κρατική δυσλειτουργία, ότι ενδεχομένως το Σώμα θα μπορούσε να βρει μία εναλλακτική λύση, σε ένα αίτημα που έχει χαρακτηριστεί ως  "κατεπείγον για Δ.Σ.". Άλλωστε μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα (ας μην ξεχνάμε ότι αφορά τη ζωή ενός ανθρώπου) τα δεκάδες αιτήματα δημοτών που αφορούν την επανεξέταση "αχρεωστήτως καταβληθέντων" στα τιμολόγια ύδρευσης, ίσως θα μπορούσαν να περιμένουν για λίγο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png