"Σαφάρι" για κράνη, όχι όμως και για εξατμίσεις. Υποφέρουν οι κάτοικοι του κέντρου.


Αντιμέτωποι με τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. έρχονται καθημερινά αρκετοί μοτοσυκλετιστές στο νησί, καθώς οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της Αίγινας κάνουν καθημερινούς πλέον ελέγχους για κράνη. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης του Κ.Ο.Κ. που είχε πέσει σε... χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών επανήλθε στη ζωή των κατοίκων του νησιού. Οι περισσότεροι "φέρουν" το κράνος και το φορούν λίγο πριν περάσουν "τα γνωστά" σημεία όπου γίνονται οι έλεγχοι. Φυσικά πρόκειται για μια πρακτική που δεν συμβάλει στη μοτοσικλετιστική παιδεία και ασφάλεια, αλλά σύμφωνα με τα όσα λένε οι ίδιοι οι μοτοσυκλετιστές μοιάζει να έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, αφού ο έλεγχοι για την εφαρμογή της διάταξης δεν έχουν την ίδια ένταση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά εστιάζουν στους θερινούς μόνο μήνες.

Ατυχώς, για του κατοίκους του κέντρου, δεν γίνονται έλεγχοι για το θόρυβο των εξατμίσεων των μοτοσυκλετών. Το αποτέλεσμα είναι όσοι ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αίγινας να βομβαρδίζονται καθημερινά με πολλά decibels και συχνά να προκύπτουν φραστικά επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς μοτοσυκλετιστές και αγανακτισμένους κατοίκους.

Παράλληλα οι έλεγχοι για παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανές κατά μήκος της παραλίας της Αίγινας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, μόνο όμως κατά τις πρωινές ώρες. Σε αρκετούς μία ολιγόλεπτη στάση στην Αγορά έχει στοιχίσει ογδόντα ευρώ.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από ότι συμβαίνει στου δρόμους της Αίγινας, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος σημείωσαν μία επιτυχία με τη σύλληψη αλλοδαπού ο οποίος φέρεται να είχε διαπράξει επτά διαρρήξεις. Ο αλλοδαπός καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τράπεζας όταν πήγε να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ με κάρτα που είχε αφαιρέσει σε προηγούμενη διάρρηξη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png