Εστία φωτιάς σε χορτολιβαδική έκταση στο Μαραθώνα. Κατασβέστηκε άμεσα. .

Εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 16:30 σήμερα το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση σε κατοικημένη περιοχή  στον Μαραθώνα. Τα πυκνά σύννεφα καπνού που δημιουργήθηκαν προκάλεσαν την αναστάτωση στους περιοίκους οι οποίοι και ειδοποίησαν τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας. Η κινητοποίηση ήταν άμεση με τους πυροσβέστες να φτάνουν λίγο αργότερα και να επιχειρούν στο σημείο της εστίας με ένα όχημα. Άμεση ήταν και η κινητοποίηση από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας που φρόντισε για την κυκλοφορία, καθώς Κυριακή σήμερα η κίνηση των οχημάτων είναι συνεχείς.


Η κατάσβεση της εστίας πραγματοποιήθηκε άμεσα. Η εστία εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα που βρίσκονταν δίπλα στο δρόμο και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προήλθε από αναμμένο τσιγάρο. Λίγο αργότερα στο σημείο της επιχείρησης έφτασε και δεύτερο όχημα του Πυροσβεστικού Σταθμού. Να σημειώσουμε ότι για σήμερα και αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει εκδώσει ανακοίνωση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην περιφέρειά μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png