Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα και αύριο στην Αίγινα. Ξερόχορτα και σκουπίδια προβληματίζουν κατοίκους και παραθεριστές. .

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί με ανακοίνωσή της για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα και αύριο στην Περιφέρεια Αττικής και τα νησιά. Αιτία οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στον Αργοσαρωνικό και η υψηλή θερμοκρασία που σήμερα το μεσημέρι έφτασε στο κέντρο της Αίγινας τους 36 °C. Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη ρίψη αναμμένων τσιγάρων και τις εργασίες που γίνονται στην ύπαιθρο και μπορεί να προκαλέσουν εστία φωτιάς από σπινθήρες.


Το Aegina Portal γίνεται καθημερινά αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών που αφορούν την αποκομιδή των απορριμάτων. Το πρόβλημα που έχει διογκωθεί τις τελευταίες μέρες, εμφανίζεται ακόμη πιο επικίνδυνο καθώς πολλά εύφλεκτα απορρίμματα βρίσκονται ανάμεσα σε ξερά χόρτα, ενώ σε κεντρικούς δρόμους του νησιού δεν έχει γίνει η απαιτούμενη αποψίλωση. Τέλος, παρά την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο δεν έχει γίνει καμία σχετική ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αίγινας, ούτε είναι γνωστό σε πια οργανωτική κατάσταση βρίσκεται αυτή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png