Η όλη διαδικασία γίνεται μέσα από μία τυποποιημένη γραμμή παραγωγής (όχι μεγάλη σε μέγεθος) η οποία απορροφά σταδιακά την ετήσια παραγωγή που διαθέτει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Αίγινας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τελικό - συσκευασμένο προϊόν να διατίθεται πάντα σε άριστη ποιότητα και να είναι ελκυστικό στον καταναλωτή για τη γεύση του και τη φρεσκάδα του. Το μέρος της παραγωγής που δεν θα διατεθεί άμεσα στην αγορά, φυλάσσεται σε ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους, κάτω από αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον θερμοκρασίας, υγρασίας και συνθηκών υγιεινής.
Επεξεργασία και συσκευασία. Οι στιγμές μετά τη συγκομιδή του καρπού της φιστικιάς. .
Ίσως είναι τα λιγότερα γνωστά στάδια, τουλάχιστον για όσους δεν είναι παραγωγοί έστω και μιας μικρής ποσότητας φιστικιών στην Αίγινα. Πρόκειται για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και αποτελούν τα τελικά στάδια πριν το προϊόν του καρπού της φιστικιάς βγει συσκευασμένο στο εμπόριο. Τη διαδικασία παρουσιάζει ο κύριος Νίκος Κουνάδης στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών. Πρόκειται για το βρέξιμο του φιστικιού, την ανάμειξη ξινού και αλατιού, το φούρνισμα στους 160 βαθμούς Κελσίου και τέλος τη συσκευασία του προϊόντος.
Η όλη διαδικασία γίνεται μέσα από μία τυποποιημένη γραμμή παραγωγής (όχι μεγάλη σε μέγεθος) η οποία απορροφά σταδιακά την ετήσια παραγωγή που διαθέτει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Αίγινας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τελικό - συσκευασμένο προϊόν να διατίθεται πάντα σε άριστη ποιότητα και να είναι ελκυστικό στον καταναλωτή για τη γεύση του και τη φρεσκάδα του. Το μέρος της παραγωγής που δεν θα διατεθεί άμεσα στην αγορά, φυλάσσεται σε ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους, κάτω από αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον θερμοκρασίας, υγρασίας και συνθηκών υγιεινής.
Η όλη διαδικασία γίνεται μέσα από μία τυποποιημένη γραμμή παραγωγής (όχι μεγάλη σε μέγεθος) η οποία απορροφά σταδιακά την ετήσια παραγωγή που διαθέτει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Αίγινας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τελικό - συσκευασμένο προϊόν να διατίθεται πάντα σε άριστη ποιότητα και να είναι ελκυστικό στον καταναλωτή για τη γεύση του και τη φρεσκάδα του. Το μέρος της παραγωγής που δεν θα διατεθεί άμεσα στην αγορά, φυλάσσεται σε ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους, κάτω από αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον θερμοκρασίας, υγρασίας και συνθηκών υγιεινής.