Επανέρχεται το ζήτημα των οφειλομένων στην μεταφορά του νερού. Σε διακοπή των πλόων καταφεύγει από αύριο η εταιρία "Λιμενάρι". .

Μέσα στο ίδιο πλαίσιο κινείται για μία ακόμη φορά το κεφάλαιο των προβλημάτων της υδροδότησης του νησιού, αναφορικά με τη μεταφορά του νερού και τις οφειλές του Δήμου Αίγινας προς τις εταιρίες μεταφοράς . Για το θέμα ζήτησε να κάνει δηλώσεις στο Aegina Portal πριν από λίγο, ο κύριος Γιώργος Λεβεντάκης από την εταιρία "Λιμενάρι". Ο κύριος Λεβεντάκης επισήμανε ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου προς την εταιρία του είναι 740.000 ευρώ. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας παρουσιάζοντας το πρόβλημα, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αίγινας δεν κάλυψε όπως είχε υποσχεθεί ένα μέρος αυτών των οφειλών. Συμπερασματικά, όπως έχει συμβεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αυτό σηματοδοτεί για τους κατοίκους του νησιού την έναρξη μίας ακόμη περιόδου κρίσης στη σχέση της εταιρίας με το Δήμο Αίγινας και κατά συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων στην υδροδότηση του νησιού.



Ο κύριος Λεβεντάκης επικαλέστηκε το υψηλό κόστος των καυσίμων και άλλων παραγόντων που οδηγούν την εταιρία του στο να κάνει απαιτητό άμεσα, ένα μέρος της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Είπε επίσης ότι από το Δήμο Αίγινα δεν εξοφλήθηκε το ποσό που είχε συμφωνηθεί τις προηγούμενες μέρες και έτσι η εταιρία προχωρά στη διακοπή των πλόων, ενώ θα καταθέσει σχετικό υπόμνημα στον εισαγγελέα. Ο κύριος Λεβεντάκης επισημαίνει ότι παρόμοια είναι η κατάσταση με τις οφειλές και στη δεύτερη εταιρία μεταφορών "Αίγινα Ι". Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Ηλιακίδη, εκπρόσωπο της εταιρίας "Αίγινα Ι" επιβεβαίωσε ότι το ποσό των ληξιπρόθεσμων μέχρι το τέλος Αυγούστου είναι 520.000 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι και ο ίδιος θα καταθέσει αύριο σχετικό υπόμνημα στον εισαγγελέα, ενώ όπως είπε το πετρέλαιο που έχει στα υδροφόρα πλοία του επαρκούν για δρομολόγια μέχρι την Πέμπτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png