Δελτίο Τύπου από τις εταιρίες Λιμενάρι και Αίγινα Ι για την υδροδότηση της Αίγινας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της ναυτικής εταιρείας με την επωνυμία "ΛΙΜΕΝΑΡΙ Ναυτική Εταιρεία", η  οποία εδρεύει στον Πειραιά, και εκπροσωπείται νόμιμα.
Της ναυτικής εταιρείας με την επωνυμία "ΑΙΓΙΝΑ Ι Ναυτική Εταιρεία ", η  οποία εδρεύει στον Πειραιά, επί της οδού και εκπροσωπείται νόμιμα.
Πειραιάς, 11η Σεπτεμβρίου 2012                                                                       

Αξιότιμοι κύριοι,

Για την πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των πολιτών της Αίγινας για το μείζον θέμα της μεταφοράς και υδροδότησης του νησιού και για να μην καταλείπεται ουδεμία αμφιβολία αναφορικά με την νομιμότητα των ενεργειών μας, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Σήμερα το πρωί ο νόμιμος εκπρόσωπος της  εταιρείας "ΛΙΜΕΝΑΡΙ" κ. Ιωάννης Λεβεντάκης ως και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ΄΄ΑΙΓΙΝΑ΄΄ κ. Χρήστος Ηλιακίδης πραγματοποίησαν παράσταση ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς κ. Ποιμενίδη,   κατά την οποία ο κ. Προϊστάμενος ενημερώθηκε εκτενώς για την υφιστάμενη κατάσταση ως και για το πλέον βέβαιο ενδεχόμενο εκ νέου διακοπής των πλόων προμήθειας πόσιμου ύδατος.

Η ενημέρωση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας ήταν επιβεβλημένη, δεδομένου ότι, πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικής σοβαρότητας, από πλευράς μας δε έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο όχι μόνο οικονομικής αντοχής αλλά και προσωπικής τοιαύτης.

Η συνεχής άρνηση ακόμα και για στοιχειώδεις καταβολές διαδεχόμενη άλλοτε από ΄΄ακάλυπτες΄΄ υποσχέσεις των υπεύθυνων του Δήμου κι άλλοτε από παντελή αδιαφορία, ώστε απροκάλυπτα πια να μπορούμε να ομιλούμε για ΄΄εμπαιγμό΄΄ η τεράστια πλέον συσσώρευση οφειλών από την πλευρά του Δήμου, ανερχομένη πλέον στο ποσό των 850.000,00 ευρώ και 700.000,00  ευρώ περίπου, οι συνεχείς επιβαρύνσεις μας, προκειμένου να μην μείνει δίχως νερό η Αίγινα, με αποκορύφωμα την προμήθεια καυσίμων εκτός της ναυτιλιακής αγοράς σε διπλάσια τιμή , βάζουν την ταφόπλακα για την οικονομική μας επιβίωση !

Όλα τα ανωτέρω αναλύθηκαν διεξοδικά στον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας ενώ εγχειρίσθηκαν εις αυτόν και πλήρη αντίγραφα, από τα οποία προκύπτουν οι ενέργειές μας το τελευταίο  χρονικό διάστημα (επιστολές διαμαρτυρίες, ενημερώσεις κ.τ.λ.) και εν τέλει η κάθε δυνατή προσπάθεια, που καταβλήθηκε από πλευράς μας, προκειμένου να βρεθεί λύση, πλην όμως, ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε από την πλευρά του Δήμου.

Ανακοινώσαμε στον κ. Προϊστάμενο ότι, πλέον δεν δυνάμεθα να συνεχίσουμε τις πλόες υδρεύσεως, με πιθανότερη ημερομηνία διακοπής αυτών την Παρασκευή 14η Σεπτεμβρίου 2012, καθ΄ όσον, όπως είχαμε ενημερώσει από ημέρες, λήγουν οι ελευθεροπλοίες των πλοίων από το Ν.Α.Τ. ενώ επ’  ουδενί  δεν δυνάμεθα να προμηθευτούμε καύσιμα τα οποία αρκούν έως την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το μέγιστο.

Από την πλευρά του ο κ. Προϊστάμενος, επιδεικνύοντας την ευαισθησία του, ενέσκυψε στο τεράστιο πρόβλημά μας και, πραγματικά, εντυπωσιάσθηκε δυσάρεστα τόσο από το τεράστιο ύψος τω οφειλών όσο και από  την τεράστια επιπλέον επιβάρυνση την οποία υφιστάμεθα, όταν προμηθευόμεθα καύσιμα έξω από την ναυτιλιακή αγορά για συνεχίσουμε τις πλόες και μας εδήλωσε από την πλευρά του ότι, θα κάνει ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, δήλωση για την οποία νιώθουμε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε θερμότατα και δημοσίως.

Η ενημέρωση και η συνδρομή των Δικαστικών Αρχών  - την συνδρομή της οποίας ζητάμε πάντα πρώτοι, όπως έγινε και στα πρόσφατα γεγονότα του Αυγούστου για όσους το «ξεχνούν», εκ λάθους ή εσκεμμένα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις - ήταν πάντα απαράβατος αρχή μας.

Με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ανακοινώνουμε ότι εξαντληθήκαμε κύριοι !

Εξ αντικειμενικής αδυναμίας στην οποία μας οδήγησε αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος Αίγινας δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις πλόες υδροδότησης του νερού, με πιθανότερη ημερομηνία διακοπής την Παρασκευή 14η Σεπτεμβρίου 2012.

Πλέον άπαντες ας αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Για την εταιρεία ΛΙΜΕΝΑΡΙ Ν.Ε                             Για την εταιρεία ΑΙΓΙΝΑ  Ν.Ε.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος                                        Ο νόμιμος εκπρόσωπος
Γ. Λεβεντάκης                                                    Χ. Ηλιακίδης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png