Εφιαλτικό το τελευταίο 48ωρο για πολλές οικογένειες του νησιού. Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια οι υδρομεταφορείς από σήμερα το βράδυ. .

Σε ένα εφιαλτικό 48ωρο λόγω της έλλειψης νερού, οδηγήθηκαν και πάλι εκατοντάδες οικογένειες στην Αίγινα, καθώς λόγω των γνωστών προβλημάτων οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τη μεταφορά νερού στο νησί δεν εκτέλεσαν δρομολόγια. Σε επικοινωνία πριν από λίγο με το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη μας ενημέρωσε ότι το θέμα της μεταφοράς του νερού λύνεται και από σήμερα το βράδυ οι υδρομεταφορείς θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγιά τους προς την Αίγινα.



Την ίδια στιγμή πολλοί υδρολήπτες του νησιού φτάνουν σε απόγνωση καθώς βλέπουν να συμπληρώνονται 48 ώρες χωρίς να έχουν καθόλου νερό. Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό, μας είπε ότι καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών γίνονταν χειρισμοί ώστε το νερό από τις γεωτρήσεις να μοιράζεται κατά διαστήματα σε όλες τις περιοχές της Αίγινας, σημείωσε επίσης ότι έκανε ενέργειες ώστε να μην μείνουν από νερό το Κέντρο Υγείας, το Νοσοκομείο και η Νεφρολογική Μονάδα Σαρωνικού στην Κυψέλη. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι λόγω υψομέτρου, αλλά και του τρόπου που έχει κατασκευαστεί το δίκτυο αρκετοί έμειναν χωρίς καθόλου νερό.

Πάντως, αντίθετα με το νερό, η οργή των κατοίκων του νησιού ξεχειλίζει καθώς βλέπουν τα ίδια προβλήματα να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η αποκατάσταση της υδροδότησης δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί αν δεν περάσουν τουλάχιστον δύο εικοσιτετράωρα ίσως και περισσότερο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png