Προβλήματα με "φουσκωμένους" λογαριασμούς αντιμετωπίζουν πολλοί υδρολήπτες της Αίγινας. .

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς υδρολήπτες του νησιού όταν παρέλαβαν τον τελευταίο λογαριασμό ύδρευσης που αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Το ποσό πληρωμής είναι αυξημένο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι ανάλογες διευκρινήσεις. Για το πρόβλημα που προέκυψε μιλήσαμε τόσο με υδρολήπτες, όσο και με τους αντιδημάρχους κυρίους Νεκτάριο Κουκούλη και Παναγιώτη Μαρμαρινό. Ουσιαστικά υπάρχουν δύο κατηγορίες "φουσκωμένων" λογαριασμών. Η πρώτη αφορά την πρόσθεση του ΦΠΑ 13%, που αν και έχει προστεθεί στο σύνολο του ποσού, δεν αναγράφεται σε ξεχωριστή στήλη με αποτέλεσμα οι υδρολήπτες να βλέπουν αυξημένο το ποσό που πρέπει να πληρώσουν, αλλά να μην μπορούν να καταλάβουν το λόγο. Αυτό το πρόβλημα προέρχεται από την έλλειψη της συγκεκριμένης μεταβλητής στο λογισμικό που χρησιμοποιείται από το Δήμο Αίγινας για την εκτύπωση των λογαριασμών, που δεν αναφέρει το ποσό του ΦΠΑ.


Στη δεύτερη κατηγορία οι λογαριασμοί της ίδιας περιόδου (Μάιος - Ιούνιος) είναι ακόμη περισσότερο "φουσκωμένοι" (η εκτίμηση είναι ότι αφορά περίπου τους μισούς υδρολήπτες) καθώς σύμφωνα την με ενημέρωση που είχαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, λόγω της συνταξιοδότησης ενός δημοτικού υπαλλήλου που έκανε την καταμέτρηση, αυτή καθυστέρησε να γίνει με αποτέλεσμα στο δίμηνο να έχει προστεθεί και ο επόμενος μήνας, δηλαδή αυτός του Ιουλίου. Αυτό μάλιστα έχει ως συνέπεια οι υδρολήπτες να ανεβαίνουν κλίμακα με αποτέλεσμα να πληρώνουν πολύ περισσότερα χρήματα. Τόσο ο κύριος Κουκούλης, όσο και ο κύριος Μαρμαρινός διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει πρόβλεψη για αυτό στο επόμενο δίμηνο, οπότε και θα αφαιρεθεί. Μάλιστα ο κύριος Νεκτάριος Κουκούλης ζήτησε από όσους υδρολήπτες έχουν πρόβλημα να κάνουν έναν μικρό διακανονισμό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png