Antoine Lyon Caen: "Χωρίς αλληλεγγύη δεν θα υπάρχει Ευρώπη". .

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Εργατικού Δικαίου Antoine Lyon Caen, ένας από τους πλέον καταξιωμένους καθηγητές Εργατικού Δικαίου στην Ευρώπη, βρέθηκε χθες και για λίγες ώρες στην Αίγινα, φιλοξενούμενος του νομικού κυρίου Γιώργου Τσατήρη. Την Παρασκευή ο κύριος Antoine Lyon Caen, καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris Ouest Nanterre, ήταν ο κύριος εισηγητής διάλεξης με θέμα: "Εργατικό Δίκαιο και Οικονομία", που διοργάνωσε η Εταιρεία Δικαίου της Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Δ.Ε.Κ.Α.).



Ο κύριος Lyon Caen, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το πρώτο Βουλευτήριο του Ελληνικού Κράτους που λειτούργησε στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Εν καιρώ Τρόικας και με το εργατικό δίκαιο στη χώρα μας να κλονίζεται από τις αλλαγές που πλήττουν τους εργαζομένους, ο κύριος Lyon Caen σχολίασε: "Για τους λαούς της Ευρώπης αυτό το οποίο είναι αναγκαίο, αυτό το οποίο λείπει αυτή τη στιγμή είναι η αλληλεγγύη. Χωρίς την αλληλεγγύη δεν θα υπάρχει Ευρώπη, χωρίς την αλληλεγγύη δεν θα υπάρχει μέλλον. Σε ερώτηση που αφορά την άποψη ότι η κρίση οφείλεται στους θεσμούς του εργατικού δικαίου, είπε ότι το εργατικό δίκαιο δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζουν, ότι πρόκειται για ένα άλλοθι και ότι το εργατικό δίκαιο θα πρέπει να υπάρχει και να συνεχίσει να υπάρχει. "Διαφορετικά δεν θα μπορεί να υπάρχει δίκαιο στην Ευρώπη" συμπλήρωσε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png