"Ανέβασε μια ευχή". Από το Aegina Rising στη Παλαιά Προβλήτα.

Την πρώτη της δράση παρουσίασε χθες το απόγευμα η ομάδα Aegina Rising. Ένα χριστουγεννιάτικο event στην Παλαιά Προβλήτα, που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και κράτησε για περίπου για επτά ώρες. Ένα ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους τεσσάρων μέτρων, φιλοξένησε τις ευχές των κατοίκων του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας. Όποιος ήθελε μπορούσε να γράψει μια ευχή και στη συνέχεια να την τοποθετήσει σε ένα μπουκάλι. Το μπουκάλι στη συνέχεια κρεμόταν από το δέντρο με πολύχρωμες κορδέλες. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι από τις τέσσερεις το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, πέρασαν από την παλαιά προβλήτα και συμμετείχαν στο event περισσότερα από οχτακόσια άτομα.


Το event πλαισιώθηκε με ένα μεγάλο μπουφέ με γλυκά και αναψυκτικά, σε ένα περίπτερο πέντε μέτρων που είχε τοποθετηθεί στην Παλαιά Προβλήτα για αυτό το σκοπό. Μέχρι αργά το χώρο της γιορτής προσέρχονταν κάτοικοι του νησιού για να γράψουν μια ευχή και να φωτογραφηθούν δίπλα στο φωτισμένο δέντρο. Τα σχόλια του κόσμου ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, μαζί οι ευχές, τα χαμόγελα και η φιλική διάθεση λίγες μέρες πριν την γιορτή των Χριστουγέννων. Η ομάδα αποτελείται από νέους της Αίγινας που στο σύνολό τους δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά στο πλαίσιο μιας τέτοιας ομάδας. Η όλη προσπάθεια υποστηρίχθηκε από επαγγελματίες του νησιού που προσέφεραν με γλυκά, αναψυκτικά, εργασία και εξοπλισμό εντελώς δωρεάν. Η όλη δράση ήταν zero budget, και όλα έγιναν μέσα από εθελοντική εργασία που μαζί με το σχεδιασμό διήρκεσε περίπου δύο μήνες.

Το δέντρο θα παραμείνει στην Παλιά Προβλήτα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανίων, οπότε και τα μπουκαλάκια θα φωτιστούν και θα αφεθούν στη θάλασσα για να ταξιδέψουν μέχρι την είσοδο του λιμανιού. Είναι το δεύτερο μέρος της δράσης, καθώς οι κάτοικοι του νησιού θα τα ανοίξουν και θα διαβάσουν τις ευχές που υπάρχουν μέσα σε αυτά.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png