Η σχολική εφημερίδα "Μαθητική Κυψέλη" έγινε ψηφιακή!

Έχει χαρακτηριστεί ως η μακροβιότερη μαθητική εφημερίδα του νησιού. Από τα φύλλα της έχουν περάσει αρκετές γενιές μαθητών, αποτυπώνοντας στο λευκό χαρτί την εποχή τους, τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες τους, τη μαθητική ματιά της περιόδου που εκπροσωπούσαν. Πρόκειται για την εφημερίδα "Μαθητική Κυψέλη", που εκδίδεται από το τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, ήδη από το 1995. Η πορεία της ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Κατάφερε μάλιστα να αποσπάσει και δύο βραβεία. Το πρώτο από το Ίδρυμα Λαμπράκη και την εφημερίδα "Τα Νέα", σε διαγωνισμό μαθητικών εντύπων το 2000, ενώ ένα ακόμη βαρύτιμο έρχεται το 2006 από το Ίδρυμα Μπότση με τη μορφή τιμητικού επαίνου.


Μια τέτοια προσπάθεια δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει την πορεία που ορίζουν οι εξελίξεις. Η εφημερίδα μετατρέπεται σε ψηφιακή και δημοσιεύεται πλέον σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο. Η προσπάθεια ξεκίνησε κατά την περσινή σχολική χρονιά με την επιμέλεια των κυρίων Παππά και Λαγουρού. Φέτος οι μαθητές που αποτελούν μέλη της συντακτικής ομάδας δηλώνουν ενθουσιασμένοι! Μιλούν για τον τρόπο που εργάζονται και τους στόχους που έχουν ώστε αυτή η προσπάθεια να αναβαθμίζεται διαρκώς. Ένα από τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία είναι ότι ο ιστότοπος φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, κάτι που αυξάνει τη συμμετοχική διαδικασία και τη διάδραση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αίγινας. Την ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png