Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία στην Αίγινα.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία στην Αίγινα, καθώς οι φαρμακοποιοί του νησιού συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου τους, που αντιδρά στην απόφαση του υπουργείου Υγείας, ο οποίος προωθήσει διάταξη νόμου για απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, θα καθιερωθούν οι ατομικές συμβάσεις των φαρμακοποιών και θα αποκλειστούν οι μεσάζοντες φαρμακευτικοί σύλλογοι. Επιπλέον, θα ισχύσει το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και θα καταργηθεί πλήρως το καθεστώς της εφημερίας και της διανυκτέρευσης.


Η αντίδραση των φαρμακοποιών στις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας ήταν προκήρυξη, εκτάκτως, εικοσιτετράωρης απεργίας σήμερα. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Συστεγασμένα Φαρμακεία Αφαίας 5, που εφημερεύουν.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png