Καποδίστριας - Spinelli Σήμερα. Ευρωπαϊκή Ένωση: Διάλυση ή επανεκκίνηση;

Στο προαύλιο της εκκλησίας του Σωτήρα, στον ιστορικό χώρο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδήλωση με τίτλο "Καποδίστριας - Spinelli Σήμερα. Ευρωπαϊκή Ένωση: Διάλυση ή επανεκκίνηση;". Φορέας της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας.Τη συζήτηση συντόνισε η κυρία Ζωή Γεωργιάδου, ενώ εκ μέρους του Συλλόγου των Ενεργών Πολιτών μίλησαν οι κύριοι Στράτος Πανταβός και Wayne Hall.


Της εισηγήσεις τους παρουσίασαν στο κοινό ο κύριος Παναγιώτης Πασπαλιάρης, συγγραφέας, ο οποίος έχει μιλήσει στο παρελθόν δύο φορές στην Αίγινα για τον Καποδίστρια ως Ευρωπαίο πολιτικό. Η εισήγησή του είχε ως αντικείμενο το ερώτημα της επάρκειας της Καποδιστριακής αντίληψης για τα διλήμματα της σημερινής εποχής. Ο  Giulietto Chiesa, ακτιβιστής δημοσιογράφος και πρώην Ευρωβουλευτής, παρουσίασε παρόμοιο προβληματισμό για τον συμπατριώτη και ομοϊδεάτη του Altiero Spinelli. Ο Ανδρέας Κούκος, Πρόεδρος Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννου Καποδίστρια,συνόψισε αναπτύσσοντας τη δική του επιστημονική οπτική. Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png