Εκδήλωση για την αξία των αναβαθμίδων στο περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή της Αίγινας.

Στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Φιστικιού, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο η εκδήλωση με θέμα της αναβαθμίδες (πεζούλες ή σκάλες) του αγροτικού τοπίου της Αίγινας. Μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε με αντίστοιχη εκδήλωση πέρυσι, που είχε τίτλο "Η αξία των αναβαθμίδων ως πρότυπες παραδοσιακές αγροτικές υποδομές στα νησιά". Η εκδήλωση έγινε από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας και εστίασε όχι μόνο στη λαογραφική και αισθητική αξία αυτών των κατασκευών, αλλά και στον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην αγροτική παραγωγή του νησιού.

Τη συζήτηση συντόνισε εκ μέρους του Συλλόγου των Ενεργών Πολιτών η δημοσιογράφος κυρία Βάσω Κανελλοπούλου και ο εκπαιδευτικός κύριος Γιώργος Μπήτρος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε οπτικό υλικό, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Δυστυχώς ο ελλιπής φωτισμός δεν μας επέτρεψε να καταγράψουμε το σύνολο των ομιλιών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png