"Σημαντικό βήμα στην οργανωτική ανασυγκρότηση", χαρακτήρισε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα ο Αλέξης Τσίπρας.

"Τα εγκαίνια των γραφείων μας στην Αίγινα είναι τα πρώτα εγκαίνια γραφείων στα νησιά του Σαρωνικού και είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην οργανωτική ανασυγκρότηση που έχουμε αποφασίσει και έχουμε ξεκινήσει από το συνέδριό μας", είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του γραφείου της τοπικής οργάνωσης μελών στην Αίγινα το βράδυ της Κυριακής. Το γραφείο βρίσκεται στον όροφο του κτιρίου που μέχρι πρότινος στεγάζονταν το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην παραλία του νησιού.

Ο Γενικός Γραμματέας της Τοπικής Ομάδας Μελών του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Κώστας Ζορμπαλάς, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στη σύντομη ομιλία του, είπε ανάμεσα σε όλα ότι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα είναι: "μία βάση εξόρμησης για τους αγώνες της ανατροπής, ανατροπής του μνημονίου δίπλα στην πάσχουσα κοινωνία. Όλοι μαζί πιστεύουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση και να φτιάξουμε μία ζωή που μας αξίζει". Διαβάστε περισσότερα...



Στη συνέχεια κάλεσε τον βουλευτή κύριο Θοδωρή Δρίτσα να χαιρετήσει την εκδήλωση. Ο κύριος Δρίτσας σημείωσε ότι η προσπάθεια των μελών της τοπικής οργάνωσης να δημιουργήσουν αυτό το γραφείο έχει μία ξεχωριστή σημασία. "Δεν είναι εύκολο σε ένα νησί να αναπτύσσονται οι νέες ιδέες, οι νέες προτάσεις, οι νέες δυνατότητες, οι νέες προοπτικές τόσο εύκολα. Η Αίγινα βέβαια έχει μία ιστορία και πολιτισμού και ιστορία της Αριστεράς πολύ σημαντική με πολύ σπουδαίους ανθρώπους. Αλλά από τη δεκαετία του ΄90 και μετά, όπως παντού, είχαμε μία πολύ μεγάλη κάμψη" είπε. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα βρίσκει στέγη, αλλά την ίδια στιγμή πολλοί συμπολίτες μας χάνουν τη στέγη τους και τη ζωή τους την ίδια, συμπληρώνοντας ότι: "Γεγονότα όπως το σημερινό μας δίνουν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, αλλά την ίδια στιγμή δίνουν μας δίνουν ευθύνες. Γιατί ξέρουμε ότι γύρω μας η κοινωνία βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο μετά την κατοχή, μετά τον πόλεμο, μετά τον εμφύλιο και δεν της αξίζει". Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την τοπική οργάνωση ως "παράδειγμα προς μίμηση" για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ δεν θέλησε να κάνει αναφορά στα τοπικά προβλήματα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μηνύματα από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα θα συντελέσουν θετικά για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγινα. Ο κύριος Δρίτσας ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του δίνοντας συγχαρητήρια στα μέλη της τοπικής οργάνωσης για τη δημιουργία του γραφείου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Τσίπρας ο οποίος συνδέοντας σε ένα επίπεδο τη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ με την εκπροσώπησή του στις τοπικές κοινωνίες είπε ότι: "Αυτή η κρίση του πολιτικού συστήματος σε μεγάλο βαθμό είναι και μία κρίση εκπροσώπησης. Κρίση πολιτικής εκπροσώπησης. Εμείς θέλουμε όχι μόνο στα λόγια να είμαστε διαφορετικοί, αλλά θέλουμε να είμαστε και στην πράξη διαφορετικοί, να βαθύνουμε τη δημοκρατία και να συσπειρώσουμε όλους εκείνους τους αγωνιστές της καθημερινότητας, τους πολίτες που ασφυκτιούν, αλλά και τους πολίτες που αγωνίζονται για μια καλύτερη προοπτική για αυτό τον τόπο". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η αλληλεγγύη θα χαρακτηρίσει τη δράση του στις τοπικές κοινωνίες. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία χαρακτήρισε "ταλαιπωρημένη", ενώ συμπλήρωσε ότι το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα είναι μία ευκαιρία ώστε να ανοίξει ένας διάλογος ώστε να αλλάξει η άδικη καθημερινότητα για τους πολίτες.

Παράλληλα είπε ότι το "success story" κατέρρευσε και ότι: "Η κυβέρνηση κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή, όμως αυτή η κλωστή είναι σχετικά σκληροτράχηλη. Είναι η κλωστή της διαπλοκής των οικονομικών συμφερόντων με το πολιτικό σύστημα" και συνέχισε: "Η κοινωνία έχει φτάσει σε σημείο βρασμού, εμείς θέλουμε να εκραγεί, αλλά όχι να εκραγεί χωρίς προσανατολισμό, χωρίς στόχευση. Θέλουμε αυτή η οργή, αυτός ο βρασμός, ο θυμός, να εκφραστεί ως δύναμη προωθητική σε μία πολιτική δράση". Κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική που οδηγεί σε εξευτελισμό και ταπείνωση, λέγοντας ότι βρίσκεται σε "στρατηγικό αδιέξοδο".

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Γιαννούλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png