"Γεωμηχανική" - Αεροψεκασμοί. Η αντίσταση των ευρωπαίων πολιτών: Από το δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας μέχρι την Ευρωβουλή.

Την Κυριακή 8 Ιουνίου ο βουλευτής των Πρασίνων της Κύπρου  (Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών) Γιώργος Περδίκης θα βρίσκεται στην Αίγινα όπου και θα μιλήσει (όπως έχει μιλήσει και στη Βουλή της Κύπρου) για το ζήτημα ταμπού των αεροψεκασμών chemtrails.

Επισημαίνεται ότι ενώ όλο και περισσότεροι επιστήμονες προτείνουν δημοσίως την εφαρμογή αεροψεκασμών με θειούχες ενώσεις ή με αλουμίνιο ή άλλα τοξικά μέταλλα, δήθεν ως μέτρο αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών, η συζήτηση γύρω από τη διαπίστωση ότι τέτοιου είδους ψεκασμοί εφαρμόζονται ήδη σε πλανητικό επίπεδο, παραμένει συστηματικά απαγορευμένη μέσα στο πολιτικό σύστημα και τα μεγάλα ΜΜΕ. Όσοι επιχειρηματολογούν ότι τα “chemtrails” αποτελούν υπαρκτή πραγματικότητα, χλευάζονται ή απορρίπτονται ως «θεωρητικοί της συνομωσίας».

Παρ’όλα αυτά, ως αποτέλεσμα της δράσης των ακτιβιστών σε όλη την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  θεωρεί πλέον τη συζήτηση επίσημα αποδεκτή «σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο μέτρο που το θέμα εμπίπτει στη σφαίρα των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Ο κύπριος βουλευτής Γεώργιος Περδίκης έδωσε το 2012 στην Αθήνα συνέντευξη για τους αεροψεκασμούς. Επίσης μίλησε το 2014 στο κανάλι VMedia.   
Στην Ελλάδα επτά βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων  έχουν κάνει ερωτήσεις  για τους ψεκασμούς «chemtrails».

Η Αίγινα κατέχει διακεκριμένη θέση στην ιστορία της αντίδρασης των πολιτών ενάντια σε αυτά τα προγράμματα ψεκασμών που διεξάγονται πίσω από την πλάτη του κοινού. Το 2003 αναδείχθηκε ως πρώτος δήμος της Ευρώπης που επιχείρησε να λάβει μέτρα για τη διερεύνηση του θέματος.

Υπάρχει σχετικό βίντεο με συνέντευξη του τότε δημοτικού συμβούλου και σημερινού αντιδημάρχου Νεκτάριου Κουκούλη.
Η συζήτηση συνεχίζεται στο Δημοτικό θέατρο Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 11.00 π.μ.                                                                                                                                   Υπό την αιγίδα του Δήμου της Αίγινας