Εκδήλωση για την Κύπρο από την Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική.

Με θέμα "40 χρόνια μετά… Προοπτικές και διέξοδοι για τον ελληνισμό" και ισηγητές τον στρατηγό Φ. Φράγκο και τον πρέσβυ Θ. Στοφορόπουλο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας επετειακή εκδήλωση από την Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Ν. Καραβαζάκη. Για της εισηγήσεις ο φορέας της εκδήλωσης εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: "Από τον κύριο πρέσβυ δόθηκε έμφαση στην ουσιαστική ταύτιση που υπάρχει μεταξύ ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας όσον αφορά στην εκμετάλλευση των υποθαλασσίων υδρογονανθράκων και προτάθηκε η καταγγελτική παρουσία της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς όσον αφορά τις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις και την κατοχή της Β. Κύπρου.

Ο στρατηγός με εμπεριστατωμένη παρουσίαση τόνισε τις δυνατότητες και ικανότητες της Ελλάδας και της Κύπρου να αντιμετωπίσουν και ανταπεξέλθουν στον τουρκικό επεκτατισμό, στρατιωτικά και πολιτικά, με προϋπόθεση το θετικό φρόνημα του λαού. Και κατέληξε στην ανάγκη οικονομικής ανάκαμψης για τα δύο ελληνικά κράτη.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος με τους παρόντες συμπολίτες μας, οι οποίοι εκδήλωσαν παντοειδώς την ικανοποίησή τους για την όλη εκδήλωση και την υποστήριξή τους στη συνέχεια για άλλες διοργανώσεις της ομάδας μας. Η προσήλωση και συγκίνηση δέσποσαν στο πνεύμα της εκδήλωσης. Ξεκινώντας η εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων Κυπρίων κατά την καταστροφική έκρηξη στο Μαρί την 11η Ιουλίου 2011".

Στο video που συνοδεύει το άρθρο μπορείτε να δείτε μέρος των ερωτήσεων που τέθηκαν στους δύο εισηγητές.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png