Κέντρο Συμπαράστασης Οικογένειας - Ερωτική Αγωγή στην Οικογένεια.


Γράφει ο Νεκτάριος Αντ. Λαβούτας
Την Κυριακή στην αίθουσα του Λεουσείου Ιδρύματος το  "Κέντρο συμπαράστασης οικογένειας" της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, διείσδυσε σε ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας μας, την "ερωτική αγωγή". Καλεσμένος, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλέξανδρος Κακαβούλης ,θέμα της ομιλίας του "Ερωτική αγωγή στην οικογένεια". Τον καλωσόρισε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος που είναι και η ψυχή του Κέντρου συμπαράστασης οικογένειας. 

Ο κ. Κακαβούλης αναφέρθηκε, με τον δική του παιδαγωγική εμπειρία, στον έρωτα ως «δύναμη ζωτική και ζωοποιός» που αποτελεί βασικό κίνητρο της ψυχοσωματικής ένωσης δύο ανθρώπων.

Κατέταξε την ερωτική σχέση σε τρία επίπεδα.

α. Το επίπεδο της γενετήσιας ορμής.

β. Το επίπεδο της έλξης και διαπροσωπικής ψυχικής και σωματικής ένωσης.

γ. Το επίπεδο της αγάπης, της σχέσης δηλαδή που διαρκεί και στην οποία εμπεριέχονται και τα δύο προηγούμενα επίπεδα, που βιώνονται όμως όλα με μία υπέρβαση του εγώ και βίωση της σχέσης πιο πολύ χάριν του άλλου.
Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της επικοινωνίας των εφήβων με τους γονείς και ζήτησε από την μάνα και τον πατέρα περισσότερο διάλογο με τα παιδιά τους για τα θέματα που αφορούν τον έρωτα και τις σχέσεις των νέων.

Άκουσε τους γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους σε θέματα «ερωτικής αγωγής», έδωσε συμβουλές για την σωστή αντιμετώπιση του θέματος.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αίγινας π. Νικόλαος Γαρυφάλλου, ευχαρίστησε το κ.Κακαβούλη Αλεξ. εκ μέρους της Μητροπόλεως, για τις πολύτιμες συμβουλές προς τους γονείς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και εκ μέρους των παρευρισκομένων, στους διοργανωτές αυτών των ομιλιών, που αγγίζουν τα μεγάλα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας μας. 

Ραντεβού την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στον ίδιο φιλόξενο χώρο του Λεουσείου Ιδρύματος Αίγινας.