"Barbaros και εκλογές" από την Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική.

Το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο "Barbaros και εκλογές» από την Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική. Στο video μπορείτε να δείτε ένα μέρος της ομιλίας και της συζήτησης. Το Δελτίο Τύπου της ομάδας αναφέρει ότι αναδείχθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν από: 1) την καθυστέρηση ανακήρυξης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης: απώλεια αναμενόμενων εσόδων από το ελληνικό κράτος καθώς πέφτουν οι τιμές των καυσίμων διεθνώς, διατήρηση της δυσμενούς διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας ως προς την διαχείριση του χρέους και επίταση της δημοσιονομικής ύφεσης - ενώ η χώρα έχει απολέσει και τον παραγωγικό της ιστό- ενθάρρυνση της τουρκικής επιθετικότητας.

2) την ανεξέλεγκτη είσοδο μη νόμιμων μεταναστών από αφρικανικές και ασιατικές χώρες, που δεν διαθέτουν στοιχεία ταυτοποίησής τους και συνιστούν μη επιλύσιμο κοινωνικό πρόβλημα ως προς την ενσωμάτωση και αφομοίωσή τους πολιτισμικά, οικονομικά και στον τομέα των κοινωφελών παροχών της χειμαζόμενης σήμερα Ελλάδας. Διαβάστε περισσότερα...

3) την εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Barbaros» και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου έχουν προγραμματισθεί εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ υποβρύχιες τουρκικές ασκήσεις και υποθαλάσσιες έρευνες για φυσικό αέριο, κινήσεις που συνιστούν απειλή για την κυριαρχία και του Ελληνικού Κράτους. Η ΑΟΖ του Καστελόριζου περιέχει κοιτάσματα φυσικού αερίου πιθανής αξίας 4 τρις$ (τιμές 2013) και συνορεύει με την κυπριακή ΑΟΖ.

4) την ανακήρυξη από την Αίγινα του έτους 2015 ως έτους «Καστελόριζου»: οφέλη οικονομικά, πολιτισμικά και πολιτικά μέσω κοινών συνεδρίων και θεματικών συμποσίων αλλά και μέσα από την διοργάνωση ιστιοδρομίας Αίγινας –Καστελόριζου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
5) την απουσία υπεύθυνων και έντιμων θέσεων από την πλευρά των ελληνικών κομμάτων, τα οποία και αγνόησαν το πλαίσιο των ερωτημάτων το οποίο είχε τεθεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png