Η 3η διάλεξη του "Κύκλου της Αίγινας" με θέμα "Kαινοτομία και νησιωτική ανάπτυξη".

Δελτίο Τύπου.
Πραγματοποιήθηκε στις 28/6/2015 και η 3η διάλεξη «του Κύκλου της Αίγινας» με θέμα της «καινοτομία και νησιωτική ανάπτυξη». Οι εισηγητές αναφέρθηκαν σε ζητήματα: Α) οικολογικής διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος (Γ. Σχίζας), Β) στις μορφές του καταναλωτικού συνεταιρισμού που απαλείφει τους μεσάζοντες και του συνεργατισμού που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά όταν δεν επαρκούν μεμονωμένα οι κεφαλαιούχοι/παραγωγοί (Π. Πανάγος) και, Γ) στην άγνωστη αξία του ορυκτού ζεόλιθος για την γεωργία που πλέον είναι ελληνικής παραγωγής και στην τεράστια αξία της (ακήρυκτης, ακόμη) ελληνικής Α.Ο.Ζ, η οποία διασφαλίζει και την αλιεία και τους ψαράδες μας στις ελληνικές θάλασσες, όπου εκτενώς αναφέρθηκε ο στρατηγιστής Νίκος Λυγερός. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση επικεντρωμένη στα θέματα που εκτέθηκαν και εντοπίστηκε η αξία της αειφορίας για την προστασία των πόρων και του τοπίου. Αξιομνημόνευτη είναι η συνεισφορά:

Της «Κοινοπραξίας πλοίων Σαρωνικού» και της ΚΕΔΑ για τις μετακινήσεις των εισηγητών μας, Του ζαχαροπλαστείου «Αιάκειον», του βιβλιοπωλείου «Λυχνάρι», του μουσείου Καπράλου, για τα δώρα τους στους εισηγητές, Της ψησταριάς «Λαδόκολα» που προσέφερε με απλοχεριά το γεύμα των εισηγητών μας, στην αυλή της με τον πλάτανο και την συκιά. Συνοπτικά στις τρείς αυτές διαλέξεις, τέθηκαν ζητήματα ανάδειξης της χειραφετημένης από εξαρτήσεις αυτοδιοίκησης ως ικανής προϋπόθεσης για την τοπική σφαιρική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, παρουσιάστηκαν καινοτόμες εφαρμογές παραγωγής ενέργειας, άρδευσης, καλλιέργειας. Έγιναν συζητήσεις και διάλογος, δημοκρατικά και δημιουργικά. Συμμετείχαν αρκετοί συμπολίτες δημότες, παρότι είναι περίοδος αυξημένης τουριστικής κίνησης που απασχολεί εντονότατα το νησί μας. Υπήρξε συμμετοχή και άλλων συλλόγων, παρουσία του κ. δημάρχου και δημοτικών συμβούλων. Με τη συμβολή και των τοπικών διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης ( Aegina portal, Aegina light), πιστεύουμε πως καταγράφηκε ένα γεγονός δημιουργικής ζύμωσης στο νησί μας και ευελπιστούμε συν τω χρόνω να συμβάλει στην ανασύνταξη της τοπικής κοινωνίας μας, με αμοιβαιότητα και ανταπόδοση.

Τώρα εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση του εφετινού πρώτου «Κύκλου της Αίγινας», με την πολιτική εκδήλωση στις 19 Ιουλίου και θέμα της, «40+1 χρόνια τουρκικής κατοχής στην Κύπρο: προοπτικές-προτάσεις». Φιλοδοξώντας από την Αίγινα να εκπεμφθεί ένα μήνυμα δημιουργικής, δημοκρατικής, πατριωτικής ανάταξης του ελληνισμού, από την παρακμιακή κατάπτωση που έχει αυτός εξωθηθεί.

Στην Αίγινα 1/7/2015

https://www.youtube.com/watch?v=B0y_Ym1S4BQ&feature=youtu.be
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png