Σπύρος Σπυρίδων. Ημερίδα για την Μετανάστευση στην Αίγινα.

Δελτίο Τύπου.
Τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών παρουσίασε ο κ. Σπύρος Σπυρίδων (EPP/Cor) στην ημερίδα που οργάνωσαν οι ενώσεις Δήμων & Δημάρχων Αττικής, στο νησί της Αίγινας.
 
Στην ομιλία του ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε στις διαστάσεις που έχει πάρει η ανθρωπιστική αυτή κρίση, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.
 
Στην συνέχεια ανέδειξε τον ουσιώδη ρόλο των Δήμων, των Περιφερειών και γενικά των τοπικών κοινωνιών, τόσο κατά την υποδοχή στην είσοδο, όσο και κατά την ενσωμάτωση στους τελικούς προορισμούς των προσφύγων και των μεταναστών, και κατέληξε ότι για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την έξαρση της μετανάστευσης αποτελεσματικά με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια όπως οι αξίες, ο πολιτισμός και η ιστορία της Ευρώπης επιβάλλουν, απαιτείται μια καλά σχεδιασμένη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, ανάλογη εκπαίδευση τεχνογνωσία και οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για το σκοπό αυτό.
Όσο δε αφορά την Ελλάδα, και ιδιαίτερα τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος των μεταναστευτικών ροών, τόνισε ότι η γείτονα χώρα Τουρκία, έχει εκ των πραγμάτων καθοριστικό ρόλο, και ο βαθμός αλληλεγγύης απέναντι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αξιολογηθεί από τον υπεύθυνη στάση που θα δείξει τις κρίσιμες αυτές στιγμές.
 
Στο πάνελ για την μετανάστευση εκ του κ. Σπύρου Σπυρίδωνα, έλαβαν μέρος ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός κ. Ιωάννης Πανούσης, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα κύριος Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png