Εκδήλωση τιμής στον ιατρό Αλέκο Σίνο.


Γράφει ο Κωνσταντίνος Βογιατζής
Μια συγκινητική εκδήλωση έλαβε χώρα εχθές το απόγευμα στο εντευκτήριο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα ιατρό Αλέξανδρο Σίνο, ο οποίος προσέφερε τις ιατρικές υπηρεσίες του για περισσότερο από τριάντα χρόνια στους κατοίκους του νησιού μέσα από την ειδικότητα του παθολόγου στο νοσοκομείο «Αγ. Διονύσιος». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Βελιώτης, πρόεδρος του νοσοκομείου και φίλος του εκλιπόντος. Μέσα από τον λόγο του ο κ. Βελιώτης προσπάθησε να εικονογραφήσει το πορτραίτο του Σίνου με τρόπο γλαφυρό και αντικειμενικό αποδίδοντας του από τη μία όλα τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν αγαπητό και προσηνή στους συμπολίτες του, από την άλλη τις ανθρώπινες αδυναμίες που όλοι μας έχουμε.


Ο Αλέκος Σίνος γεννήθηκε στην Φθιώτιδα και σπούδασε ιατρική στην Θεσσαλονίκη, πριν αποφασίσει το 1972, μετά από προτροπή φίλων του, να εγκατασταθεί στην Αίγινα με την σύζυγο του για να αναλάβει θέση παθολόγου στο νοσοκομείο. Όπως ανέφερε ο κ. Βελιώτης, την περίοδο εκείνη το νοσοκομείο και η Αίγινα βίωναν το κενό των ιατρών Ξυδέα και Γαλάνη που είχαν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε περιόδους πολιτικής αστάθειας και αναταραχών όπως η γερμανική κατοχή. Ο ομιλητής εξήρε τόσο την ιατρική επάρκεια του ιατρού Σίνου, όσο και την ανθρωποκεντρική του προσέγγιση περί ιατρικής. Υπήρξε άοκνος εργάτης του νοσοκομείου, σε σημείο που αυτό του στένευε τα περιθώρια προσωπικής ζωής. Έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2007 χτυπημένος από προβλήματα υγείας αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο ιατρικό κενό στο νοσοκομείο. Ο κ. Βελιώτης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της παρουσίας του υιού του Λουκά, ο οποίος εργάζεται εθελοντικά στο νοσοκομείο αναμένοντας την έναρξη της ιατρικής του ειδικότητας, λέγοντας πως αυτή η παρουσία θυμίζει σε όλους καθημερινά την μνήμη του εκλιπόντος ιατρού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γκότσης και κ. Τζίτζης Φ., ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Καψάλη, κ. Καψάλης Δημήτριος καθώς και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών που αψήφησε τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και δημιούργησε το αδιαχώρητο στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png