Ανοιχτή διαβούλευση στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το νέο πρόγραμμα Leader με την ονομασία “CLLD 2014-2020".

Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Δανάη, ανοιχτή διαβούλευση στο πλαίσιο του σχεδιασμού που αφορά το νέο πρόγραμμα Leader με την ονομασία “CLLD 2014-2020 στις Νήσους Αττικής”. Η ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 11 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγκιστρίου στις 11 πμ. Το πρόγραμμα "CLLD", από τα αρχικά του "Community – Led Local Development", δηλαδή, "Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων", είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση Leader, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 - 2020.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. δραστηριοποιείται ήδη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου, στην οποία υλοποιείται σήμερα ο Άξονας 3 και ο Άξονας 4 του Τοπικού Προγράμματος Leader, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Κατέχοντας εμπειρία ετών στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος, στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες, κτλ) και την πρόταση του Τοπικού Προγράμματος που σχεδιάζει για την Ανατολική Πελοπόννησο. Η συνολική έκταση και ο μόνιμος πληθυσμός των Νήσων Αττικής, υπολογίζεται σε ~875km2 και 74.651 άτομα αντίστοιχα.
Η εκδήλωση είχε ωσ στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα Leader (CLLD 2014-2020).

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ενώ ακολούθησε η εισήγηση με θέμα: "Οι στόχοι του Δήμου Αίγινας για την Π.Π.2014 - 2020" με εισηγητή το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη. Ακολούθησε η εισήγηση της κυρίας Άννα Κορδονούρη, στέλεχος αναπτυξιακής του Πάρνωνα Α.Ε. τμήμα παρακολούθησης και διαχείρισης, με θέμα: "Σχεδιάζοντας με βάση την εμπειρία ένα τοπικό πρόγραμμα στις Νήσους Αττικής". "Μαζί στο κατώφλι της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020. Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD 2014 - 2020)", ήταν το θέμα της εισήγησης που ακολούθησε από τον κ. Μαρίνη Μπερέτσο, Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε.

Ο κύκλος των εισηγήσεων ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του κυρίου Σωτήρη Μπόλη με θέμα: "Δράσεις για τον πολιτισμό και την τουριστική προβολή στο πλαίσιο των τοπικών προγραμμάτων Leader".
Την εκδήλωση χαιρέτησε, επίσης, ο κύριος Χαράλαμπος Λυσίκατος, πρόεδρος της Πάρνωντας Α.Ε. και Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και ο κύριος Παναγιώτης Μαντάς δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png