Ημερίδα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στην Αίγινα.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λεουσείου Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ημερίδα τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Γενική Διευθύντρια Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κα. Αιμιλία Ρόδη, η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π..Ε Νήσων κα. Σταματίνα Ράφτη.

Συντονίστρια τη ημερίδας ήταν η κυρία Ράφτη Σταματίνα, Γεωπόνος - Διευθύντρια ΔΑΟΚ ΠΕ Νήσων. ‘’Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση αφλατοξινών στα κελυφωτά φυστίκια’’ ήταν η παρουσίαση της πρώτης εισήγησης από τον κύριο Δημήτρη Τσιτσιγιάννη, επίκουρος αθηγητής του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησε η εισήγηση της κυρίας Ευφημίας Μαρούλη, Γεωπόνο - Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Νήσων με θέμα:  ‘’Xylella fastidiosa: Μια απειλή στην ελαιοκαλλιέργεια προ των πυλών’’, μετά το τέλος της οποίας ο κύριος Άγγελος Καψής, γεωπόνος - ΔΑΟΚ Π.Ε. Νήσων παρουσίασε το θέμα: ‘’Αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων’’. ‘’Ζωοανθρωπονόσοι’’, ήταν ο τίτλος της εισήγησης του κυρίου Ιωάννη Δούκα, κτηνίατρου - Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Νήσων. Ο κύκλος των εισηγήσεων ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της κτηνιάτρου κυρίας Στέλλας Ρίζου Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πειραιά με θέμα: ‘’Αλίευση οστράκων".

Η ημερίδα σκοπό είχε την έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για την φυτοπροστασία (Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση αφλατοξινών στα κελυφωτά φιστίκια, Xylella fastidiosa), την αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων, ζωοανθρωπονόσοι, κτηνιατρικά θέματα και το πρόγραμμα των Ζώντων Δίθυρων Μαλακίων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε η βράβευση από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, του κυρίου Γιώργου Μωρόγιαννη, ετών 89, ως του παλαιότερου κτηνοτρόφου της Αίγινας. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Αίγινας η κυρία Καίτη Σαλπέα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png