"Κατάπτυστη" χαρακτήρισε ο Γιώργος Κοττάκης, την παρουσίαση φωτογραφιών Αιγινητών Αντιστασιακών, με λεζάντες που αναγράφουν τις λέξεις "κομμουνιστοσυμμορίτες" και "εαμοβούλγαρων".

"Πριν ξεκινήσουμε θα θέλαμε να καταγγείλουμε μία κατάπτυστη ενέργεια που έχει να κάνει με την έκθεση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στον Πύργο του Μαρκέλλου. Εκεί, μεταξύ των άλλων εκθεμάτων, που αφορά την αντίσταση στην Αίγινα και συμμετοχή των Αιγινητών στην Αντίσταση, παρουσιάζονται και κάποιες φωτογραφίες οι οποίες από κάτω φέρουν ως λεζάντα, ως περιγραφή της φωτογραφίας: "φονευθείς υπό των εαμοβούλγαρων". Μιλάμε δηλαδή για ορολογία που παραπέμπει στις πιο μαύρες εποχές. Σε άλλες φωτογραφίες αναφέρονται ότι: "εφονεύθη από τους κομμουνιστοσυμμορίτες". Μιλάμε δηλαδή για τέτοια ορολογία που όπως καταλαβαίνετε παραπέμπει σε άλλες εποχές. Είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας και της ΚΕΔΑ, τους καταγγέλλουμε είναι κατάπτυστη αυτή η ενέργεια. Αυτά προς το παρόν. Το θέμα θα έχει και συνέχεια".

Αυτά είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Γιώργος Κοττάκης προλογίζοντας εκδήλωση της Κ.Ο.Β. Αίγινας του ΚΚΕ σήμερα το πρωί στο Λαογραφικό Μουσείο. Η αναφορά του αφορά την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Η Αίγινα στα χρόνια της Απελευθέρωσης", τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στον Πύργο του Μαρκέλλου.

Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με ομιλητή τον Βασίλη Όψιμο, μέλος της ιδεολογικής επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png