Νίκος Καζαντζάκης. 60 χρόνια από τον θάνατό του. Εκδήλωση με ομιλητές τον κύριο Γεώργιο Στασινάκη και την κυρία Αθηνά Βουγιούκα.


Δύο εκλεκτούς ομιλητές φιλοξένησε η χθεσινή εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, τον κύριο Γεώργιο Στασινάκη, ιδρυτή και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και την κυρία Αθηνά Βουγιούκα συγγραφέα - μεταφράστρια, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, που ήταν και η διοργανώτρια της εκδήλωσης, κύριος Νίκος Οικονόμου, καθώς και ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Ο κύριος Στασινάκης αφού πρώτα έκανε μία μικρή εισαγωγή στην οποία αναφέρθηκε στην Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο: "Καζαντζάκης - Ζορμπάς: Μια αληθινή φιλία". Ακολούθησε η ομιλία της κυρίας Αθηνά Βουγιούκα με θέμα τη φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μέρος της εκδήλωσης. Η προσέλευση του κοινού ήταν μικρή, προφανώς γιατί η πρόσκληση της εκδήλωσης δημοσιεύθηκε μόλις αργά τη βράδυ της Κυριακής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΚΕΔΑ κύριος Νίκος Οικονόμου, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Φιστικιού κυρία Καίτη Σαλπέα, ο πρώην δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης και η κυρία Ελένη Δημοπούλου - Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Αττικής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png