Ημερίδα με θέμα το μέλλον της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας.


Μεγάλο ενδιαφέρον, με θεματολογία η οποία απασχολήσει τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού, σχετικά με το μέλλον της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων "Σοφία Μηλιώτη" του Γενικού Λυκείου Αίγινας, ημερίδα με θέμα "Βιβλιοθήκες σε Ψηφιακό Περιβάλλον: Το μέλλον της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας". Την εκδήλωση συντόνισε η συγγραφέας κυρία Ελένη Σταμπόγλη και προλόγισε ο διευθυντής του περιοδικού "Η Αιγιναία", που ήταν και ο διοργανωτής φορέας της εκδήλωσης, κύριος Γιώργος Μπόγρης.

Οι εισηγητές και τα θέματα που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν:
•    από την Εφορεία Βιβλιοθήκης Αίγινας η κα Προνόη Θεολογίδου, παρουσίασε το θέμα "Η Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας: μικρό χρονικό μιας μεγάλης ιστορίας"
•    από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος (ΕΒΕ) η κα Ευγενία Βασιλακάκη, παρουσίασε το θέμα "Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της ΕΒΕ: στρατηγική, ρόλος και στρατηγική".
•    από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) η κα Αμαλία Παππά, παρουσίασε το θέμα "Τοπικό Αρχείο Αίγινας: η ιδιαιτερότητα ως πρόκληση".
•    από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ) η κα Ευμορφία Φλώρου, παρουσίασει το θέμα "Εϋνάρδειο: ένα ιστορικό κτίριο διαμορφώνεται σε βιβλιοθήκη"
•    και ο κος Δημήτρης Χαλκιόπουλος, συνεργάτης με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος (ΕΒΕ), παρουσίασε το θέμα "Η βιβλιοθήκη ως τόπος".

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από το κοινό. Έγιναν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από τον ιστορικό κύριο Γιώργο Καλόφωνο, από τον βιβλιοθηκονόμο κύριο Απόστολο Κασελούρη, την κυρία Λένα Καπνιά Αραποστάθη, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου "Οι Φίλοι της Αίγινας", από τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Αντώνη Ντελή, που ήταν και ο μοναδικός από την δημοτική αρχή που παρευρέθηκε, από τον κύριο Αλέξη Κράους, αρχειονόμο και άλλους.

Ανάμεσα στο κοινό της σημερινής ημερίδας, ήταν ο υπουργός Παιδείας κύριος Κώστας Γαβρόγλου. Την τοποθέτηση του κυρίου Γαβρόγλου μπορείτε να δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png