Οι αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας. Παρουσίαση με εντυπωσιακές πληροφορίες, από την αρχαιολόγο Δέσποινα Κουτσούμπα.


Στα μυστικά ενός μαγικού κόσμου, αυτού της υποβρύχιας αρχαιολογίας, εισήγαγε το κοινό της αποψινής εκδήλωσης στην αυλή του Λαογραφικού, η αρχαιολόγος κυρία Δέσποινα Κουτσούμπα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού: "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018", που πραγματοποιούνται στην Αίγινα 12-14 Οκτωβρίου. Η κυρία Κουτσούμπα ανέπτυξε το θέμα: "Οι αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας και η συμβολή τους στην ακμή της πόλης", που εντυπωσίασε με τις πληροφορίες περιελάμβανε το κοινό της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, που εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει η αρχαιολογός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιώργος Τσατήρης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης.

Να σημειώσουμε ότι αύριο το πρόγραμμα "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018" συνεχίζεται με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 13/10
Υποβρύχιες ξεναγήσεις από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων
11 πμ. στην Κολώνα
15.00 μμ στον κρυπτό λιμένα Αίγινας
 
Κυριακή 14/10
10.30 πμ-12 μ «Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Αίγινας» από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων Σοφία Μιχαλοπούλου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας.
 
Υποβρύχιες ξεναγήσεις από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων:
13.00 στον κρυπτό λιμένα Αίγινας
15.30 στην Κολώνα
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
 
Για τη συμμετοχή στις υποβρύχιες ξεναγήσεις είναι απαραίτητα: 1. μάσκα, 2. αναπνευστήρας, 3. βατραχοπέδιλα
Για τις υποβρύχιες ξεναγήσεις στον πολεμικό λιμένα Αίγινας: Ραντεβού στην είσοδο της περίφραξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αίγινας
Για τις υποβρύχιες ξεναγήσεις στα βυθισμένα αρχαιολογικά κατάλοιπα στην παραλία της Κολώνας: Ραντεβού στο κέντρο της παραλίας Κολώνα (“Ξεφλούδα”).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png