"Το αρχοντικό Βογιατζή, δύο αιώνες ιστορία, ένα τοπόσημο στο λιμάνι της Αίγινας".  Η παρουσίαση της τεκμηρίωσης του κτηρίου, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2020-2021.

DSC_0009-bogiatzi-00.JPG

Μία εκδήλωση με πολύτιμα περιεχόμενο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: "Το αρχοντικό Βογιατζή δύο αιώνες ιστορία, ένα τοπόσημο στο λιμάνι της Αίγινας" και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του 14ου Aegina Fistiki Fest, μετά από πρόταση του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.


Το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, είχε την τύχη να ακούσει δύο ομιλίες για την τεκμηρίωση του κτηρίου, που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2020-2021 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. 

Έγιναν δύο εισηγήσεις, η πρώτη από την Δρ. Ζωή Γεωργιάδου, καθηγήτρια Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διευθύντρια Εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η δεύτερη από την Δρ. Αθηνά Γεωργία - Αλεξοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

DSC_0009-bogiatzi-03.JPG
 
Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Μαριλένα Γιαννούλης πρόεδρος του 14ου Aegina Fistiki Fest. Στην εκδήλωση συμμετείχε η κ. Ιωάννα Μωραϊτη, απόγονος της οικογένειας Βογιατζή και επιμελήτρια του Αρχείου της Πινακοθήκης Γκίκα. Τέλος, την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ Φλώρα Αλυφαντή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png