«Με αφορμή κάποια ακιδογραφήματα της Παλαιάς Χώρας». Ομιλία του συγγραφέα κ. Σοφοκλή Δημητρακόπουλου στο Λαογραφικό.

20240928_195649.jpg

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε η Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας, που παρουσίασε το θέμα: «Με αφορμή κάποια ακιδογραφήματα της Παλαιάς Χώρας», με ομιλητή τον κ. Σοφοκλή Δημητρακόπουλο, φιλόλογο - συγγραφέα, μελετητή της εκκλησιαστικής ιστορίας της Αίγινας. 


Ο κ. Σοφοκλής Δημητρακόπουλος ήταν ομιλητής του και σε άλλες εκδηλώσεις, που έγιναν στο παρελθόν στην Αίγινα. Οι εισηγήσεις του παρουσιάζουν πάντα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η παρούσα ομιλία αφορούσε τις πληροφορίες που καταγράφονται από τις επιγραφές και τα ακιδογραφήματα στους ναούς της Παλαιάς Χώρας, για την καθημερινότητα των Αιγινητών που έζησαν εκεί, τα δεινά που υπέστησαν από επιδρομείς και κατακτητές, τις χαρές και τις λύπες τους. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας κ. Γιώργος Μπήτρος. 

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο αρχιτέκτονας κ. Ιωάννης Δέδες και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Γαρυφάλλου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png