"Βία και επιθετικότητα στις μέρες μας". Μία ενδιαφέρουσα ομιλία από τον ψυχολόγο κ. Χρήστο Λορέντζο και τον Σύλλογο Γυναικών η "Αφαία".

20241005_182535.jpg
Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο "Βία και επιθετικότητα στις μέρες μας", πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, με ομιλητή τον ψυχολόγο κ. Χρήστο Λορέντζο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών "Η Αφαία". 


Την ομιλία προλόγισε η μέρους του διοργανωτή συλλόγου η κ. Δέσποινα Σακκιώτη, που είπε σχετικά: "Το θέμα είναι πάρα πολύ επίκαιρο. Ακούμε κάθε μέρα στο ραδιόφωνο, στη τηλεόραση και γύρω μας το τι συμβαίνει με τη βία και την επιθετικότητα".


20241005_181549.jpg
Ο κ. Λορέντζος στην αρχή της ομιλία του σημείωσε ότι: "Θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί το θέμα των τελευταίων χρόνων, των τελευταίων ημερών, των τελευταίων μηνών. Εμένα ο στόχος μου δεν είναι να ακούσουμε τα ίδια που ακούμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων, αλλά το πως το βλέπει ένας ψυχολόγος, ειδικοί ψυχικής υγείας και τι είναι αυτό που προτείνουν για την αντιμετώπιση φαινομένου".

Παρουσίασε τις διάφορες μορφές βίας και ειδικά στο πλαίσιο του σχολικού εκφοβισμού, μίλησε για τα χαρακτηριστικά τους, και παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να τους αντιμετωπίζει το κοντινό τους περιβάλλον. Την εικόνα που παρουσιάζουν τα θύματα αυτών των συμπεριφορών και τα σημεία της συμπεριφοράς τους, που θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς. Αντίστοιχα τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος των παιδιών που ασκούν βία και με ποιον τρόπο θα πρέπει να λάβουν βοήθεια.

"Να καταλάβουμε δηλαδή ότι τα θύματα και οι θήτες έχουν ένα κοινό έχουνε ελλείματα, έχουνε προβλήματα έχουνε οικογένειες με πολλές δυσκολίες. Αυτό είναι το κοινό και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε", υπογράμμισε ο κ. Χρήστος Λορέντζος.   



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png