Εκδήλωση από τους Αιγινήτες υποστηρικτές της ATTAC Hellas.

m-p-00 Εκδήλωση από τους Αιγινήτες υποστηρικτές της ATTAC Hellas πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Cafe - Bar "Μάσκα". Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία της κυρίας Μαρίας Αρβανίτη - Σωτηροπούλου, ιατρού και προέδρου του ελληνικού τμήματος της IPPNW, Διεθνούς Αντιπυρηνικής Οργάνωσης των Γιατρών.

Η εισήγηση της κυρίας Σωτηροπούλου εστίασε κυρίως σε πρόσφατες τακτικές και μεθοδεύσεις, που όπως είπε έχουν ως στόχο τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων "στη γειτονία μας", υπό την κάλυψη ενός οικολογικού "πράσινου μανδύα" και της ανάγκης για κατανάλωση περισσότερης "καθαρής" ενέργειας σε κοινωνίες που εκπαιδεύονται πως θα καταναλώσουν και όχι πως θα εξοικονομήσουν. Σημείωσε ότι η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση και η ενεργοβόρος σύγχρονη κοινωνία μας έκαναν πολύ γρήγορα να απωθήσουμε τα όσα δεινά προήλθαν από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ. Η ενέργεια των πυρηνικών εργοστασίων, συνέχισε, προωθείται σήμερα ως εναλλακτική λύση στις κλιματικές αλλαγές και το φαινόμενο του θερμοκηπίου και κάνοντας αναφορά στην παγκόσμια πραγματικότητα, έφτασε στη διαπίστωση ότι το "πυρηνικό λόμπι" μετά την υποχώρηση μερικών ετών φαίνεται να επανέρχεται πολύ ισχυροποιημένο.

Ακολούθησε συζήτηση για το πως μπορούμε να γίνουμε λιγότερο ενεργοβόροι αλλάζοντας κάποιες συνήθειες της καθημερινής μας ζωής, ενώ ακούστηκαν προτάσεις για τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η Αίγινα στη δημιουργία ενεργειακά αυτόνομων σχολείων, σπιτιών ή συγκροτημάτων.