"Προεφηβεία - Εφηβεία. Η αρχή και το τέλος μιας επανάστασης". Από την κλινική ψυχολόγο κυρία Μαριλένα Πάσχου. .

Με τίτλο "Προεφηβεία - Εφηβεία. Η αρχή και το τέλος μιας επανάστασης", πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ, μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία από την κυρία Μαριλένα Πάσχου, κλινική ψυχολόγο και παιδαγωγική σύμβουλο της Λεοντείου Σχολής. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Α' Γυμνασίου Αίγινας και περιελάμβανε ομιλία και συζήτηση για σημαντικά θέματα που αφορούν τους γονείς και τα παιδιά τους, που βρίσκονται σε αυτή την πολύ σημαντική ηλικία, για την εξέλιξή τους ως ενήλικες.


Η κυρία Πάσχου κατάφερε να κερδίσει το κοινό της από την αρχή, παρουσιάζοντας με απλό και κατανοητό τρόπο το περιβάλλον μέσα στο οποίο συντελείται η αλλαγή της προσωπικότητας του εφήβου, που θα τον οδηγήσει τελικά στην ενηλικίωση. Αλλαγή που παρουσιάστηκε τόσο στο πλαίσιο της οικογένειας, των σχέσεων με τους γονείς, όσο και με τους φίλους και το κοινωνικό περιβάλλον ενός εφήβου. Η κυρία Πάσχου παρουσίασε βήμα - βήμα τον τρόπο που αυτές οι αλλαγές συντελούνται, τον τρόπο που επηρεάζεται η οικογένεια, αλλά και τους τρόπους συμπεριφοράς και αντίληψης που πρέπει να διαθέτουν οι γονείς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png