Γιώργος Ρωμανιάς. "Το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού στον καιρό της Τρόικας".

Εκδήλωση με θέμα "Το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού στον καιρό της Τρόικας" παρουσίασε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας η πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Προσκεκλημένος της επιτροπής και κεντρικός ομιλητής ήταν ο οικονομολόγος κύριος Γιώργος Ρωμανιάς, που παρουσίασε μία άκρως ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένη εισήγηση για το ασφαλιστικά ζητήματα, τα προβλήματα, τις παλινδρομήσεις, τις σοβαρές κοινωνικές αδικίες, τις παραλήψεις, τον τρόπο λειτουργίας των ταμείων, τον αργό γραφειοκρατικό μηχανισμό του κράτους και τους τρόπους με τους οποίους θυματοποιείται ο ασφαλισμένος. Παρουσίασε παραδείγματα, κατά περίπτωση, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι, ενώ έδωσε σημαντικότατες απαντήσεις σε ερωτήματα εργαζομένων που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν. Μετά την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση με το κοινό που συντόνισε ο κύριος Αντώνης Ντελής.

{magictabs}|||| Video 1::

|||| Video 2::

{/magictabs}

Σύντομο βιογραφικό: Ο Γιώργος Ρωμανιάς, με σπουδές στις οικονομικές και νομικές επιστήμες και με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, ειδικεύεται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει διατελέσει Διευθυντής ή Πρόεδρος Δ.Σ. σε μεγάλα ελληνικά ασφαλιστικά Ταμεία. Έχει συμμετάσχει, ενεργώς, σε 80 περίπου διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια για την κοινωνική ασφάλιση που έχουν οργανώσει, κατά καιρούς, σε διάφορες χώρες, η Διεθνής Ένωση Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλοι Διεθνείς Φορείς και Οργανισμοί. Έχει συμμετάσχει, επίσης, με ομιλίες και παρεμβάσεις του, σε πολύ μεγάλο αριθμό συναφών ημερίδων και συνεδρίων, σ? όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις. Τα άρθρα και οι συνεντεύξεις του σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεπερνούν τις 150, ενώ οι μελέτες και οι έρευνές του καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα των ζητημάτων της κοινωνικής ασφάλισης. Τα τελευταία χρόνια απασχολείται ως επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ, παραλλήλως, προσφέρει τις συναφείς υπηρεσίες του και στην ΠΑΣΕΓΕΣ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png