Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού. .

Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα  Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού. Η εκδήλωση έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και αποτελούσε μία έκφραση μνήμης και προβληματισμού για τα 39 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου, εκπαιδευτικός κύριος Χρήστος Ρέππας.


Ο κύριος Ρέππας ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου έχει μεγάλη σημασία στη σημερινή εποχή λόγω της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, από την οποία αναδεικνύονται καταστάσεις οι οποίες θυμίζουν σε πάρα πολλά πράγματα εκείνη την περίοδο. "Ο δρόμος του Πολυτεχνείου, είναι ο δρόμος που σήμερα μπορεί να ανοίξει, τον πραγματικό δρόμο ανατροπής στα αδιέξοδα τα οποία ζούμε" είπε ο κύριος Ρέππας. Ακολούθησε η προβολή ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ, που παρουσίαζε τα βασικά γεγονότα της περιόδου από το 1967 μέχρι το Πολυτεχνείο. Μία συρραφή σκηνών από το "Χρονικό της Δικτατορίας" του Παντελή Βούλγαρη και της ταινίας που παρουσίασε το 1997 το περιοδικό "Μετρό" για το Πολυτεχνείο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png